Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SABANCI VAKFI 11. FİLANTROPİ SEMİNERİ “ENGELSİZ YAŞAM TEKNOLOJİLERİ” BAŞLIĞIYLA DÜZENLENDİ

sabancıvakfı’nın 11 yıldır sivil

sabancıvakfı’nın 11 yıldır sivil toplum alanındaki gelişmeleri tartışmaya açmakamacıyla düzenlediği filantropi semineri, “engelsiz yaşam teknolojileri” başlığıyla sabancıvakfı mütevelli heyeti başkanı güler sabancı’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. teknolojininengelli bireylerin hayatına etkisinin konuşulduğu seminerin ana konuşmacısı görme engelliler için etrafındaki dünyayıbetimleyen; insanları, nesneleri ve metinleri anlatan bir yapay zeka uygulamasıgeliştiren ve kendisi de görme engelli olan saqib shaikh oldu.

seminer kapsamında gerçekleştirilen “teknoloji ve bağımsız yaşam” başlıklı panelde görme engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda akıllı bastonu geliştiren kürşat ceylan, işitme engelli çocuklar için iki dilli hikaye kitabı tasarlayan melissa malzkuhn, fiziksel engelliler için online harita geliştiren jason da silva ve engelli politikalarıyla ilgilenen akademisyen volkan yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. felix klieser’in etkileyici performansıyla başlayan seminerin kapanışını da avusturyalı dans grubu ich bin o.k. gerçekleştirdi. seminerde katılımcılar engelsiz yaşama katkı sağlayan birbirinden yenilikçi teknolojileri de deneyimleme fırsatı elde etti.

seminerin açılış konuşmasını yapan sabancı vakfı mütevelli heyeti başkanı güler sabancı, hayırseverliğin öneminin giderek arttığına değinerek başladığı konuşmasında, ”filantropi, 21. yüzyılda önemi ve etkinliği giderek artan konulardan biri haline geldi. bu alana odaklanan kişi ve kurumların sayısı her geçen gün artıyor. hepsinin hedefinde daha adil ve eşit bir dünyaya katkıda bulunmak yer alıyor. harvard Üniversitesi’nin son dönemde hazırladığı küresel filantropi raporu’na göre vakıf sayısı son 25 yılda üç kat artmış, bütçeler de buna bağlı olarak artarak yıllık 150 milyar doları aşmış. yine bu rapora göre, bu kaynağın önemli bir kısmı vakıfların öncelikli olarak ele aldıkları eğitim, sosyal refah, sağlık ve kültür-sanata gidiyor. ancak vakıflar hangi alanda çalışırsa çalışsın bütçeden çok daha önemli bir konu var, o da etki.  bireylerin bu çalışmalardan ne kadar yararlandığına odaklanmak ve aslında etkiyi takip etmek gerekiyor. Çünkü günümüzde artık filantropi, yani hayırseverlik, büyük paralar harcamak değil, eşit bir dünya hayaliyle daha etkin çalışmak anlamına geliyor” dedi.

basın bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

EURO 2024’te forma giyecek 20
Sıradaki Haber EURO 2024’ün en değerli genç oyuncuları belli oldu: İlk 15’te 3 Türk!