Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ruhani bir seçim olsun! Seçim Ramazan ayına denk geliyor

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Parti İl Başkanlarıyla Toplandı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray’da gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Valilik binasında düzenlenen toplantıda, ilde faaliyet gösteren siyasi partilerin il başkanları bir araya geldi. Toplantının odak noktası, mahalli idareler seçimleri ve seçim sürecinin nasıl yönetileceği oldu.

Toplantı sonrasında alınan kararlar arasında öne çıkanlar şu şekilde:

Konvoy Yasağı ve Bayrak Süslemesi: Siyasi partiler, seçim kampanyası sürecinde cadde ve sokaklarda konvoy yapmama kararı aldı. Bu kararın yanı sıra, her parti kendi parti binasının önünü sadece kendi bayrağıyla süsleyebilecek.

Ssli Propaganda Yerine Mesaj Odaklı Kampanya: Seçim kampanyalarında gürültü, konvoy yerine mesajlarla, vatandaşa hitap edilmesi kararı alındı. Böylelikle, vatandaşın rahatsız olmaması ve demokratik bir ortamın sağlanması hedefleniyor.

Ramazan Ayına Duyarlılık: Seçimlerin son 20 gününün Mübarek Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, siyasi partiler sükunetli bir seçim süreci geçmesi adına birbirlerine söz verdi. Kampanyaların, mübarek Ramazan ayının huzuruna saygı çerçevesinde yapılması için karar alındı.

Bu kararlar doğrultusunda siyasi partiler, seçim sürecini daha sakin ve demokratik bir atmosferde yönetmeyi amaçlıyor. İl başkanları arasında yapılan görüş alışverişinin ardından, alınan kararlara uyulması yönünde birbirlerine söz verildi. Bu gelişmeler, Aksaray’da gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde önemli bir işbirliği ve uzlaşının simgesi olarak değerlendiriliyor. Haber: Avni Kuru