Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Robotik Kodlama” Büyük İlgi Gördü

23-29 nisan 2018 tarihleri

23-29 nisan 2018 tarihleri arasında açılan aksaray kitapgünleri ve Çocuk Şenliği çeşitli yayınevlerinin katılımı, yazar söyleşileri veçocuklar için eğlenceli etkinlikler devam etmektedir.

bilim sanatmerkezi fuarda

aksaray bilim ve sanat merkezinin etkinlik alanındakistandında sergilenen ödüllü robotları, ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.

aksaray robotikkodlama ekibi

kitap fuarı kısmında ise aksaray aile ve sosyalpolitikalar İl müdürlüğü standında aksaray Çocuk hakları komitesi iş birliğiile aksaray gençlik merkezi robotik kodlama ekibi yer aldı. aksaray robotikkodlama ekibi 2 gün boyunca 3 boyutlu yazıcıda tasarımlar yaptı. eğitim robotkitleri ile çeşitli sunumlar yapan ekibin çalışmaları katılımcıların yoğunilgisini gördü.

en çok ilgi kendi ürettikleri robotlara oldu

aksaray robotik kodlama ekibi gönüllü gençleri tarafındantasarlanan, 3 boyutlu yazıcılarda imal edilen, devre kartı kendi imkanlarıbasılıp, lehimlenen ve montajı yapılan robotlar; yazılım yüklendikten sonra ceptelefonu ile kontrol edilip, futbol maçı yapabilmektedir. “aksaray robot futbolligi” olarak bilinen çalışma fuardaki misafirlerden en yoğun ilgiyi gören çalışmaoldu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde kendilerini Milli
Sıradaki Haber “MİT görevlisiyiz” yalanıyla Eskişehirli çifti dolandıran 2 şüpheli yakalandı