Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmi Gazete’de Yayımlandı: Herkes bunu konuşacak!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle hatıra olarak basılan madeni 5 TL’nin tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle hatıra olarak basılan madeni 5 TL’nin tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 100 milyon adet basılan madeni paralar, Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile tedavüle çıkacak.

Madeni 5 TL Tedavüle Giriyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı anısına hatıra olarak basılan madeni 5 TL’nin tedavüle çıkarılmasıyla ilgili tebliğ, Resmi Gazete’nin 32570 sayılı nüshasında yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet’in 100. yılı şerefine basılan 100 milyon adet madeni para, tebliğin yayımlanmasının ardından tedavülde yer alacak.

Madeni 5 TL’nin Özellikleri

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, tedavüle girecek olan madeni 5 TL’nin çapı 28,15 mm, kalınlığı 1,70 mm ve ağırlığı 8,25 gram olacak. Para üzerindeki desenler ve motifler, özel olarak tasarlandı.

Ön Yüz Deseni

Madeni 5 TL’nin ön yüzü, dış halkada sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarıyla derinlik kazandırılarak tasarlandı. Halkanın ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldız yer almakta. Paranın ortasında Türkiye Yüzyılı logosu bulunuyor. Logonun solunda “5” rakamı, altta ise “Türk Lirası” yazısı ve yazının altında basım yılı yer almakta.

Arka Yüz Deseni

Paranın arka yüzünde Atatürk rölyefi bulunuyor ve çevresinde “TÜRKİYE CUMHURİYETİ” yazısı yer almakta.

Tedavüle Çıkış

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin ardından madeni 5 TL’lik para, dolaşıma girecek ve vatandaşlar tarafından kullanılabilecek.

Hakan Hidayet Deniz