Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmen açıklandı: 417 bin TL birikimi olan konut sahibi olacak! TOKİ’den 10 bin TL taksitle daire

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok farklı şehrinde zaman zaman bir kısmı peşin olmak üzere taksitle daire satışı gerçekleştiriyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

TOKİ tarafından kura usulü ile satışa çıkartılan konutlar incelendiğinde, 416.956,38 TL peşinat ve 120 ay 10.423,91 TL taksitle 2+1 daire satışı yapılacağı görüldü. Detaylar haberimizde…

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından duyurulan projeler birçok insan tarafından takip ediliyor. Çünkü TOKİ, İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere zaman zaman pek çok farklı şehirde kura usulü ile daire satışa çıkartıyor. TOKİ tarafından satışa çıkartılan konutlar dar gelirli vatandaşlara da hitap edebiliyor. Bu nedenle yoğun ilgi görüyor.

Öte yandan TOKİ, dar gelirli vatandaşlara da hitap edebilen yeni bir proje başlattığını duyurdu. 3 Ekim 2024 tarihinde başvurusu başlayan daireler, 416.956,38 TL peşinat ve 120 ay 10.423,91 TL taksitten başlayan fiyatlarla satın alınabilecek.

TOKİ 3+1 VE 2+1 DAİRE SATIŞI GERÇEKLEŞTİRECEK

TOKİ, Erzurum ili Aşkale ilçesi 2.Etap 164 adet konut inşaatları kapsamında üretilecek 13 adet daireyi satışa çıkartacağını duyurdu.

Satılacak konutlardan 11’i 2+1 ve 2’si 3+1 olarak belirtildi. Kuralı satış yöntemi ile alıcılarını bulacak daireler için başvurular 3 Ekim 2024 tarihinde başladı. Son tarih ise 11 Ekim 2024 olarak açıklandı.

Başvuru beledi 2 bin TL olarak duyurulan projede, başvuru yapılacak banka şubesi TC. Ziraat Bankası AŞ. tüm şubeler olarak belirtildi. Bunun yanı sıra e-Devlet başvurularının 10 Ekim 2024 tarihinde son bulacağı aktarıldı. Kura tarihi ise, 18 Ekim 2024 olarak belirtildi. Sözleşme imzalanacak banka şubesi ise yine TC. Ziraat Bankası AŞ. tüm şubeleri olarak açıklandı.

Asil hak sahipleri için sözleşme imzalama tarihi 24 – 25 Ekim 2024 olarak belirtildi. Yedek hak sahipleri içinse, 31 Ekim 2024 olarak duyuruldu. Ayrıca asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan daireler için olduğu belirtildi.

416.956,38 TL PEŞİNAT İLE KONUT İMKANI

TOKİ tarafından duyurulan proje incelendiğinde, 416.956,38 TL peşinat ve 120 ay 10.423,91 TL taksitle konut sahibi olunabileceği görüldü. 

Peşinat bedelinin başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı sözleşme imzalama tarihleri arasında, sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırılarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin imzalanacağı aktarıldı. 

Borç bakiyesinin tercih edilen peşinat miktarına göre 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödeneceği belirtildi. Ayrıca borç bakiyesi ve aylık taksitlerin her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacağı aktarıldı.

TOKİ tarafından Erzurum Aşkale’de satışa çıkartılacak konutlar şu şekilde;

SÖZLEŞME DETAYLARI

TOKİ tarafından satışa çıkartılacak dairelerde, yukarıdaki belirtilen şartların haricinde farklı detaylar da bulunuyor. Söz konusu konutlarla ilgili detaylı bilgi aşağıda yer alıyor.  Haber Merkezi

Araç sahiplerine büyük şok! Türkiye
Sıradaki Haber Aksaray’da tüm benzin istasyonlarında yasaklandı: Kimse parasıyla alamayacak!