Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

RAMAZAN SOKAĞINDA KONSER BÜYÜLEDİ

aksaray belediyesi’nin ramazan boyuncaher

aksaray belediyesi’nin ramazan boyuncaher akşam iftardan sonra düzenlediği ramazan sokağı’nda turmaganbet halkÇalgıları orkestrasının konseri gerçekleşti. 

kültür park açık hava tiyatro alanındagerçekleşen ramazan sokağına, belediye başkanı haluk Şahin yazgı ve eşi hasibeyazgı, ak parti milletvekili adayı muhammed aktaş, gençlik kolları başkanımehmet emin kılıç, ak parti teşkilatı, İl müdürleri, tÜrksoygenel sekreteri düsen kaseinov, türk dünyasınınsanat ustaları ve çoksayıda davetli katıldı.

uluslararası türk kültürü teşkilatı’nın (tÜrksoy) 2016yılında kurulan en yeni topluluğu, türk dünyası halk Çalgıları orkestrası konserindetürk ezgileri seslendiren usta sanatçılar izleyenlerden büyük akış aldı.

türk kültürü aynı zamanda müzik ve çalgılarını tüm dünyayatanıtmak için turneye çıkan toplulukta azerbaycan, kazakistan, kırgızistan,Özbekistan başta olmak üzere birçok ülkeden gelen sanatçılar, kendikültürlerini yansıtan türküleri ve ezgileri aksaraylılar için seslendirdi.İzleyenlerin büyük beğenisi toplayan türk dünyası halk Çalgıları orkestrasıkonserinde dinleyiciler zaman zaman alkışlarla destek verdiler.

belediye başkanı haluk Şahin yazgı, konserden dolayıorkestraya teşekkür ederken katkılarından dolayı tÜrksoy genelsekreteri düsen kaseinov, orkestra şefine teşekkür plaketi ve hediyelerverdi.

türk dünyası halk Çalgıları orkestra üyeleri, kendileriniaksaray’da ağırlayan başkana teşekkür ederek yöresel hediyeler takdim ettiler.

haber merkezi

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Baro Başkanı Avukat Ferit
Sıradaki Haber Baro Başkanı Köse; “Baba olmak dünyanın en yüce duygularından birisidir”