Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ramazan bayramında milli parklar ve tabiat parkları çok sayıda kişide ağırladı işte detaylar

Tarım ve Orman Bakanı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabında Ramazan Bayramında Milli Parklar ve Tabiat parklarını ziyaret edenlere yönelik bilgi veren bir paylaşımda bulundu.

“Milyonlarca vatandaşımızın tatildeki tercihi, eşsiz doğal güzelliğiyle milli parklar ve tabiat parkları oldu” şeklinde ifadeleriyle paylaşımda bulunan Bakan Yumaklı, 2023 yılı ile 2024 yılı arasında milli parklar ve tabiat parklarını ziyaret eden kişi sayını açıkladı.

Havası, suyu, tarihi- doğal kaynak değerleri tabi görünümleri ve sakin ortamları Bayram tatli yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri mili parklar oldu.

Ramazan bayramı tatil ziyaretçiler sayısı 2023 yılında 1 milyon 333 bin 718 iken 2024 yılında 2 milyon 906 bin 385 oldu.

Türkiye’de 49 milli park, 265 tabiat parkı, 110 tabiat anıtı, 31 tabiat koruma alanı bulunuyor. Bu kapsamda, Milli Parklar ve Tabiat parkları arasında en çok ziyaret edilenler ise, Ormanya Tabiat Parkı, Beydağları sahil milli parkı, Marmaris milli parkı, Beyşehir gölü mili parkı oldu.

Haber: Fatma Altınok