Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PTT ÇALIŞANLARI 3600 EK GÖSTERGE İSTEDİ

aksaray ptt İdari ve

aksaray ptt İdari ve mali birimler müdür vekili murat usyaptığı açıklamada; “ptt a.Ş. son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirereksektörde bir numaralı marka haline gelmiştir. ptt’ nin sektörde bir numarahaline gelmesinde yapılan uygulamaların yanı sıra personelin özverili olarakverdiği emek ve gayret en önemli etkenlerdendir.

Çünkü ptt personeli kurumunu sever, yaptığı işi sever,bilir ki vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.  bilir ki helal kazanmanın yolu çok çalışmaktanve üretmekten geçer.

ptt personeli bir çok iş yerinde personel eksikliğiolmasına rağmen izne ayrılmamış, hastaneye gitmemiş, mesai kavramı gözetmedençalışmış, ailesinin ve sevdiklerinin acılı ve güzel gününde dahi fedakarlıkederek  yanlarında  olamamıştır.

ptt personeli hafta sonu dememiş çalışmış, bayram dememişçalışmış, üretmiş,  ptt’ yi bir numarayapmış, ülkesine ve milletine kazandırmıştır.

postacı kardeşim sıcak, soğuk, yağmur, çamur dememiş 81ilin tamamında en ücra köşeye varana dek 81 milyona her gün hizmet vermiştir. postacı kardeşim günlüktaşıyabileceği postanın çok daha fazlasını taşımış, yetmezmiş gibi akşamdaevine iş götürmüştür. gişede çalışan memur kardeşim; akşam yedilere, sekizlerekadar çalışmış, evine ve ailesine vakit ayıramamıştır.

ptt personeli bu denli iyi niyetli, özenli ve özveriliçalışırken iş yoğunluğu durmadan artmış; emekli olan personelin yerine yenipersonel alımı yeteri kadar yapılmamıştır. Şube sayıları arttırılmış, yapılanyeni anlaşmalarla gönderi sayıları artmıştır. bazı ptt merkezleri esnek çalışmaadı altında saat on dokuza kadar çalışmaya devam ettirilmiştir.

ptt personeli 399’lu, İhs’ li ve taşeron diye ayrılmış işeşit yapılmasına rağmen yapılan işe eşit ücret verilmemiştir. toplu sözleşmedenelde edilen hak ve kazanımlar çalışanlara verilmemiş, hatta elde edilen hak vekazançlarda yayınlanan genelgelerle bir bir çalışanın elinden alınmıştır.

kıymetli çalışma arkadaşlarım;

1 – bütün bunlarla birlikte yükselen enflasyon nedeniyleçalışanın alım gücü düşmüştür bu nedenle yıl sonunu beklemeden enflasyonfarkının ödenmesi gerekmektedir,

2 – Özellikle 399’ lu personel gelir vergisi yükü altındaezilmektedir hükümetimizden beklentimiz gelir vergisinde yaşanan bu sıkıntılarınortadan kaldırılmasıdır,

3 – Öğretmen, İmam, hemşire ve polislere verilmesiplanlanan 3600 ek göstergeye ptt çalışanlarının da kademeli olarak dahiledilmesi gerekmektedir.

4 –   toplusözleşmede imza altına aldığımız kİt’lerde çalışan 399’lu personele skaladüzenlemesi  yapılması hakkından pttpersoneli mahrum bırakılmıştır. ptt personeli içinde skala düzenlemesiyapılması gerekmektedir,

5 – Özellikle İdari hizmet sözleşmeli çalışanların temelücretleri yaptık artırdık denilerek bu güne kadar artırılmamıştır. İhs’ lipersonellerin ücretlerinde en kısa sürede artış yapılmalıdır.

6 – 399’ lu çalışanların görevde yükselme yönetmeliğideğiştirilerek kurumda yükselmelerinin önü kesilmiştir. bu konuda tümuyarılarımıza rağmen düzenleme yapılmamıştır. biz de birlik haber sen olarakdanıştay’ da 2017/376 esas numarası ile dava açarak itirazımızı hukuki olarakortaya koyduk, bununla beraber, çıkarılan khk ile iptal edilen 399’lu kadro vepozisyonların iptaline yönelik kararlara karşı danıştay 2.ci dairesinde 2017/2582esas numaralı dava açtık, İhs’ li personelin performans değerlendirme yönetimsistemi usul ve esaslarının bazı maddelerinin iptali için danıştay 2’ncidairesinde 2016/12507 esas  numaralı davaaçtık. 399’lu başdağıtıcı ve dağıtıcıların statü değişikliği konulu 26.01.2017tarih ve 21230 sayılı genelgenin iptali için danıştay 2.dairede 2017/375 esassayı ile dava açtık. açtığımız davalar sonuçlanmadan gerekli düzenlemeleryapılmalıdır” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 43
Sıradaki Haber Aksaray Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni: 43 Hekim mezun oldu!