polonyalı bilim adamları tarafından gps takip cihazı takılı leylek aksaray’da bulundu.
İl jandarma komutanlığına bağlı Çevre, doğa ve hayvanları koruma timi tarafından eskil İlçesi eşmekaya beldesi mülki sınırları içerisinde çevre ve doğal hayatın korunmasına yönelik yapılan kontrol ve denetim faaliyeti esnasında yol kenarında uçamayan, ayağında gps takılı bir leylek bulundu. jandarma ekipleri tarafından muhafaza altına alınan leylek bakım ve tedavisinin yapılması için aksaray doğa koruma ve milli parklar müdürlüğüne teslim edildi. leyleğin, polonyalı bilim adamları tarafından leyleklerin göç yollarının belirlenebilmesi amacıyla üzerine gps takip cihazı takıldığı tespit edildi.
polonya’dan yola çıkan leyleğin herhangi bir yarasının olmadığı, aşırı yorgunluktan dolayı uçamadığı belirtilirken leylek, doğa koruma ve milli parklar müdürlüğünce tedavi ve bakımlarının tamamlanmasına müteakip doğaya bırakıldı.
aksaray İl jandarma komutanlığınca yapılan açıklamada;Çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir denildi.
haber: yaşar karatay

