Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pınarbaşı köyü, Aksaray’da hangi beldeye katıldı?

Gülağaç ilçesine bağlı Pınarbaşı

Gülağaç ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü, Pazar günü yapılan referandum ile Saratlı beldesine katıldı. Pazar günü Pınarbaşı Köyünde yapılan referandumda, köyün Saratlı Beldesine katılıp katılmaması konusunda köylüler referanduma gitti. Yapılan referandumda 139 oy kullanıldı. Bu oylardan 133 tanesi evet yönünde kullanıldı, 6 oy ise hayır yönünde kullanıldı.

Yapılan referandumla Gülağaç ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü, Saratlı Beldesinin bir mahallesi oldu.
Referandumun ardından Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker bir mesaj yayınlayıp, Pınarbaşı Köyü Muhtarı Mustafa Sarılgan ve Pınarbaşılı vatandaşlara teşekkür etti.
Referandumun ardından Saratlı Beldesinin nüfusunun 2.600 civarında olduğunu söyleyen Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker, beldemizde Zafer, Karşıyaka, Meydan, İstiklal ve Cumhuriyet Mahalleleri ile birlikte 6’ncı mahallemiz Pınarbaşı oldu. 2013 yılında Cumhuriyet Mahallesi de referandumla beldemize katılmıştı. Cumhuriyet Mahallesinin katılımı ile Saratlı Köy olmaktan kurtulmuştu.
Pınarbaşı Mahallesi, Saratlı Beldesi ile iç içe olmuştu. O köyde bizler hizmet veriyorduk. Bundan sonra da Pınarbaşı Mahallelimize daha fazla hizmet vereceğiz. Saratlı Beldemizin nüfusunun da artışına neden olan bir referandum oldu. Referandum, beldemize ve Pınarbaşı köyü ile ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe