Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Perakende satış endeksleri verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) perakende satış endekslerinin 2023 yılı Aralık ayı verilerini açıkladı. TÜİK’ten elde edilen verilere göre, perakende satış hacmi yıllık yüzde 11,4 oranında artarken aylık ise yüzde 1,7 oranında attığı hesaplandı.
Perakende satış hacmi 2023 yılı Aralık ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 11,4 artarken aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 8,7 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 16,9 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 5,1 azaldığı görüldü.
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmine aylık olarak bakıldığında 2023 yılı aralık ayından bir önceki aya göre yüzde 1,7 artarken aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,3 arttı. Gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,3 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,8 arttığı hesaplandı.
Cari fiyatlarla perakende cirosunda ise durum, 2023 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,0 artarken aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 78,8 arttı. Gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 85,1 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 62,9 artış yaşandı.
Cari fiyatlarla perakende cirosuna aylık olarak bakıldığında, 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 artarken aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,1 arttı. Gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,0 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,9 arttığı hesaplandı.

Haber: Fatma Altınok