Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Partisinden istifa etti! MHP’li aday adayından zehir zemberek sözler

Türkeş, adaylığım devam edecek

Türkeş, adaylığım devam edecek

Ağaçören Belediye Başkan adayı Türkeş Özbek’in, MHP’den istifa ederek adaylığını sürdürme kararı almasının ardında, partisinin aday göstermemesi ve yaşanan içsel sorunlar yatıyor. Özbek, 35 yıllık siyasi geçmişine vurgu yaparak, mevcut belediye başkanının aday olmayacağını öğrenince MHP Genel Merkezi’ne aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirmiş, ancak aday gösterilmemişti.

Ağaçören’in MHP’den Belediye Başkan aday adayı olan Türkeş Özbek, partisi tarafından aday gösterilmeyince MHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Özbek, Cumhur İttifakı sürecine aykırı bir harekette bulunmadığını, ancak davasına zarar gelmemesi adına fedakarlık yaptığını belirtiyor. Ayrıca, devletin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canını verebileceğini ifade ederek, siyasi duruşunu vurguluyor ve MHP’den üzülerek istifa ettiğini açıklıyor.

Ağaçören’e hizmet için Belediye Başkan adaylığına devam edeceğini belirterek yazılı bir açıklamada bulundu.

Türkeş Özbek yaptığı açıklamasında, Aziz Dava Arkadaşlarım, Çok Saygıdeğer Hemşehrilerim,

50 yıllık davamız için bedel ödemiş, davamıza inanmış ve bu yolda yürüyen koca yürekli arkadaşlarımı, hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.

Vatan ve millet uğruna bedenlerini siper eden, bir hilal uğruna can veren aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle yad ediyorum.

31 Mart seçimleri için sizlerin de bildiği gibi Ağaçören Belediye Başkan adaylığı için sahadaydık. Ama yine de etik değerler doğrultusunda ocaktan aldığımız terbiye ile Aday adaylığı için müracaat etmeden mevcut belediye başkanımız Yaşar Bekleviç’in müracaatını bekledim. Mevcut Başkanımızın aday olmayacağını söylemesi üzerine aday adaylık müracaatımı son gün MHP genel merkezine yaptım. Ama gelinen bu süreçte MHP ile Ülkü Ocakları ile bir bağı olmayan, kapısının önünden geçmeyen, yıllardır AK Parti’ye hizmet etmiş bu seçimler için AK Parti’ye aday adaylığı müracaatı yapmış birine Belediye Başkan adaylığı verilmiştir.

Aksaray il yönetimi ve milletvekilinin Parti içinde gerçekleştirdiği kumpaslar ve kişisel ikbal hırsları süreci bu noktaya taşımıştır. Sadece ilçemizde değil tüm il ve ilçelerde yanlış hesaplar 1 Nisan günü apaçık her kesimler tarafından görülecektir.

Bizim geldiğimiz yer belli, gideceğimiz yer belli. Soyumuz sopumuz belli, kavgamız belli, davamız belli.

Cumhur ittifakı sürecine aykırı hiçbir harekette bulunmadım, hatta yeri geldi kan kusup kızılcık şerbeti içtim yeter ki davam zarar görmesin diye. Her zaman Devletimin, birlik ve beraberliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne hiçbir zaman gölge düşürmedim. Bundan sonra da düşürmeyeceğim. Ben kutsal davama yüce merhum Başbuğu Alparslan Türkeş’den öğrendim. Devletin varlığı ve birliği için vatanın bölünmez bütünlüğü için gerekirse canımı vereceğim. Başbuğ Alparslan Türkeş’in kurduğu bu yolda inandığım değerlerden daha da taviz vermeden yürüdüğüm bu yolda 35 yıllık siyasi hayatıma noktayı koyarak, Milliyetçi Hareket Partimizden İstifa ettiğimi üzülerek ifade etmek istiyorum.

Benimle birlikte hareket eden memleket sevdalıları, ilçe yönetiminden, il genel ve belediye encümen aday adayı arkadaşlarımın tümü partiden istifalarını vermişlerdir.

Demokrasiye gönülden inanan biri olarak halkın iradesine sahip çıkmak adına bu güne kadar sahada olduğum gibi bundan sonrada sahada olacağım. Dost ve arkadaşlarımla yapacağım istişareye göre düşünce yapımıza uygun bir siyasi parti çatısı altında yolumuza devam edeceğiz.

Benim Ağaçören’e sözüm Var. Birlikte çalışıp birlikte kazanacağız.

İlçe yönetimi, il genel ve belediye encümen aday adayı arkadaşlarının da istifasını vermesi, Özbek’in kararının etkilerini geniş bir kapsamda yansıtıyor. Özbek, demokrasiye inanan biri olarak halkın iradesine sahip çıkacağını, dostlarıyla yapacağı istişare sonucunda uygun bir siyasi parti çatısı altında yoluna devam edeceklerini belirtiyor. Ayrıca, önümüzdeki günlerde yapacakları basın toplantısıyla süreci, kumpası, ihaneti ve yol haritasını kamuoyuyla paylaşma sözü veriyor. Bu süreçte Rabbimden mahcup olmamalarını dileyerek, Ağaçören’e birlikte çalışıp birlikte kazanacaklarına olan inancını vurguluyor.

Çıktığımız bu yolda rabbim bizi sizlere mahçup etmesin”dedi. Haber: Avni KURU