Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Paris’te Türkiye’yi temsil edecek olan Aksaraylı Yıldız, son maçını Vali Kumbuzoğlu ile yaptı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Paris Olimpiyatları kapsamında oynanacak Para Padminton karşılaşmalarına hazırlanan Halime Yıldız’ın son antrenmanında, yıldız oyuncu ile bir araya geldi. Vali Kumbuzoğlu ve Halime Yıldız, birlikte badminton maçı yaptı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Geçtiğimiz yıl Tayland’da düzenlenen Para Badminton Dünya Şampiyonası’nda SL3 Tek Kadınlar kategorisinde mücadele eden Halime Yıldız, burada Türkiye ve Aksaray’ı gururlandıran önemli bir başarı elde etmişti. Aksaraylı sporcu Halime Yıldız, şampiyonada adını dünya üçüncülüğüne yazdırmıştı. Bu kez Paris Olimpiyat hazırlığı içerisinde olan Yıldız, Vali Kumbuzoğlu ile badminton maçında bir araya geldi.

Badminton maçının ardından konu hakkında açıklama yapan Aksaraylı sporcu Halime Yıldız, “ çok büyük emek veriyorum. Daha önceden ikincilik ve birincilik elde ettiğim karşılaşmalar var. Geçen yıl dünya üçüncüsü oldum ama ben hep finale çıkmak istiyorum çünkü gerçekten çok büyük emek veriyorum. Ciddi anlamda çok iyi bir ekibimiz var ve o ekiple çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Beslenme, teknik, kondisyon her şeyi ile tam bir ekip çalışmasıyla bu madalyalar geldi. Bu gururu ve sevinci ben sizlerle beraber yaşamak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Aksaray’da böyle önemli bir dalda dünya derecesine giren sporcu Halime Yıldız ile gurur duyduklarını ifade eden Vali Kumbuzoğlu, “Kendisi ile Aksaray olarak, Türkiye olarak gurur duyuyoruz. Paralimpik, parabadminton dalında hem ulusal hem uluslararası alanda şampiyonlukları var. Bu başarılarının devamını diliyoruz. Bu başarı kapsamında şu anda kendisi Paris yolcusu. Cuma günü Paris’e yolcu ediyoruz kendisini. Ümidimiz, aynı başarıyı Paris’te de göstermesi. Türk bayrağını orada dalgalandırması ve Aksaray’ın tanıtılması açısından Halime Yıldız önemli bir değer. Kendisini ve antrenörü Havva hanımı kutluyorum. Kendisi gençlere de örnek oluyor. Bu şampiyonluklar aynı zamanda gençlere örek olması açısından çok büyük bir anlam ifade ediyor. Yolunuz açık olsun” İfadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe