Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL GEZİ

aksaray İhh İnsani yardım

aksaray İhh İnsani yardım derneği yetim birimininilgilendiği özel çocuklar kayseri’ye eğitici ve eğlenceli bir gezi ileödüllendirildiler.

İhh başkanı Önder Özkan, 6 yıldır aksamadan devam edenhaftasonu kursu buluşmalarının aynı istek ve heyecanla devam ettiğini söyledi.

aksaray’dan bİlİm İnsani Çiksin

Özel çocuklar, moral ve motivasyon amaçlı kayseri gezisiile mutlu edildiler. haftasonu gerçekleşen gezide bilim merkezi, hayvanatbahçesi ve erciyes dağı’nda kayak etkinliklerinin gerçekleştiğini belirtendernek başkanı Özkan, çocukların sosyal kişiliklerinin gelişmesi için her türlüimkanı sunduklarını söyledi. Çocukların bilim insanlığına özendirildiğini,böylece çok okuyup bilgilenmeleri için onları ve annelerini teşvik ettiklerinivurgulayan Özkan, büyük hedefler belirleyerek çocukları topluma faydalıbireyler olarak kazandırmak istediklerini ifade etti.

aksaray’da 358 Özel Çocuk desteklenİyor

milli eğitim bakanlığı, eğitim bir sen ve İhh İnsaniyardım vakfı işbirliğinde yürütülmekte olan yetim projesi kapsamında İlgenelinde aksaray doğumlu  358 özelemanete maddi manevi destek verildiğini belirten Özkan, bunun ciddi özveri vehassasiyet gerektiren bir proje olduğunu vurguladı. Özkan, çocuklara aylık 125tlmaddi destek sunulduğunu sözlerine ekledi.

haftasonu kurslari

projenin başlamasıyla çocuklara ve annelerine sadecemaddi yardım değil aynı zamanda manevi destek vermenin de önemli olacağındanyola çıkarak haftasonu kurslarına karar verildiğini ifade eden Özkan,aksaray’da alanında saygın ve takdir edilen gönüllü öğretmenlerle her pazarçocukların okul dersleriyle alakalı etüt yapıldığını söyledi. okul derslerininyanında değerler eğitimi, sosyal ve sportif faaliyetlerin de verildiği kursaçocukların çok istekli katıldığı ifade edildi.

annelere yÖnelİk programlar

İhh başkanı Özkan, çocukların annelerine yönelik de birçok etkinliğin yapıldığını belirtti. meslek edindirme kursları, haftalıkbuluşmalar, geziler, vb etkinliklerle annelerin psikolojik olarak rahatladıklarınıngözlendiğini ifade eden Özkan, her mahalleden sorumlu hanım görevlilerindüzenli olarak ailelere ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

“bu Çocuklar hepİmİze emanet”

Özel çocukların aksaray halkı olarak hepimize emanetolduğunu vurgulayan Özkan şunları söyledi: “babanın olmadığı ve maddisıkıntının bulunduğu bir evde her türlü psikolojik ve sosyolojik vakıamuhtemeldir. bu sebeple özel emanet olarak kabul ettiğimiz çocuklarımıza tümaksaray olarak sahip çıkalım ve onları ilimize ve insanlığa faydalı bireylerolarak kazandıralım temennisi içindeyiz. bu bağlamda kamu kurumlarımızındestekleriyle çok anlamlı somut gelişmeler gördükçe oldukça mutlu oluyoruz.emeği geçen herkese teşekkür ederiz. “dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde çıkan yangında
Sıradaki Haber Samanlık ve kullanılmayan değirmen yandı