Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ozancık Ortaokulunda Uygulamalı Trafik Eğitim Sınıfının açıldı

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ozancık Ortaokulunu ziyaret ederek Uygulamalı Trafik Eğitim Sınıfının açılış etkinliğine katıldı.

     

Ozancık köyünün de bulunan Ozancık Ortaokuluna Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından hayata geçirilen Uygulamalı Trafik Eğitim Sınıfının açılışına katılına Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, minik öğrencilerle bir araya geldi.

Minik öğrencilere yönelik oluşturan sınıfta, trafik eğitimleri verilerek, olası kazalarda yapılması gerekenler ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amaçlandı. Okul giriş ve çıkışlarında uygulanması gerekenler hakkında bilgi sahibi olmalarına katkı sunmak maksadıyla Jandarma Komutanlığı önderliğinde Uygulamalı Trafik Eğitim sınıfı açıldı.

Trafik kurallarının küçük yaşta öğrenilmesi gerektiğinin önemine değinen  Vali Kumbuzoğlu, “Can söz konusu olduğu için trafik kurallarını öğrenmek ve öğretmek çok önemli. Bu konuda Jandarmamızı okul müdürü ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Trafik kurallarını küçük yaşlarda öğrenmenin ehemmiyeti ve önemi vardır. Bu yaşta trafikte hassasiyeti kavrarsak büyüyünce veya ilerde araç sahibi olunca sorumluluk sahibi bir birey olarak trafikte nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa onu yaparız.” dedi.

Temel trafik kurallarına yönelik minik öğrencilerin bilgi birikimleri olmasını sağlamak adına oluşturulan sınıfta öğrencilerin trafik kurallarına yönelik bilinçlenmeleri hedeflendi.

Yoğun ilgi gören sınıf açılışında Vali Kumbuzoğlu minik öğrencilerle birlikte keyifli dakikalar yaşandı. Ortaokul öğrencileri trafiğe yönelik pankartlar sunum yaptı.

Uygulamalı Trafik Eğitim Sınıfının açılış etkinliğine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe, Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar,  ilgili kurum amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.