Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

OSMANLI ORDUSUNUN “DELİLER”İ BEYAZ PERDEYE AKTARILIYOR

hazırlıkları yaklaşık 2 yıl

hazırlıkları yaklaşık 2 yıl süren ve yönetmenliğini osmankaya’nın üstlendiği filmin aksaray’da gerçekleştirilen çekimlerinde sonagelindi.

osmanlı devleti’nin 1459-1460 yılları, osmanlılar,deliler akıncı gubu’nun konu edildiği filmin geniş oyuncu kadrosunda, erkanpetekkaya, rüzgar aksoy, İsmail filiz, nur fettahoğlu, demet tuncer, yetkindikinciler, gülşah Şahin, batın uçan, namık rüstem khanlı, kamil güler, serhatŞahin, mehmet ali karakuş, mehmet pala, baran Öztürk de yer alıyor.

“İnanılmaz bir görsel şov var”

filmin yapımcılığını üstlenen ve “gökkurt”karakterini canlandıran cem uçan, aksaray’da kurulan sette basın mensuplarınayaptığı açıklama, 8 yıldır bu projenin üzerinde çalıştığını söyledi.

uçan, deliler akıncılar grubu’nun, osmanlı’nın en cesursüvarileri olduğunu ve dünyada taklidi yapılan ilk askeri birlik olduğunukaydetti.

proje tasarımı ve genel hikayeyi kendisinin hayatageçirdiğini aktaran uçan, şu bilgileri verdi:

“Çok zor bir iş, zor bir proje çekiyoruz. sondönemlerin en yüksek bütçeli işini çekiyoruz. 7 haftadır buradayız. Şu anda birhaftamız kaldı. görsel anlamda izleyicilerimiz bir şov izleyecek. hikayeanlamında da müthiş bir hikaye izleyecekler. Ülkemizde şöyle bir algı vardı;’İnsanlar taht oyunları (game of thrones)’ ve vikingler (vikings) gibi filmlerçekiyor, müthişler… aslında biz de yapabiliriz ama şundan dolayı, bundandolayı yapamıyoruz.’ biz onlardan daha iyi yapabiliriz. İzlediklerinde benim neanlatmak istediğimi çok daha iyi anlayacaklar. İnanılmaz bir görsel şov var.aksiyon anlamında müthiş bir film çekiyoruz. Çok zor sahneler çektik vetehlikeli anlar yaşadık çekimler esnasında. tuz gölü’ndeki çekimlerde atlıkazalar yaşadık.”

hikayenin fatih sultan mehmet döneminde, 1459-1460yıllarında geçtiğini dile getiren uçan, filmin hikayesi hakkında bilgi verdi.

filme çok büyük emek harcadıklarının altını çizen uçan,”hollywood yapıyor ve ağzımızı açarak izliyoruz. bu filmin türk filmiolması, türk bir ekibin yapması, yapımcısının türk olması, bütün ekibintürklerden oluşması çok gurur verici benim için. biz ülke olarak rahat rahatdünya standartlarında işler yapabiliriz. yeter ki yapmak isteyelim.”ifadelerini kullandı.

uçan, “kazıklı voyvoda”yı erkan petekkaya’nın,”fatih sultan mehmet”i ise rüzgar aksoy’un canlandırdığını kaydetti.

petekkaya’nın müthiş bir karakter ortaya çıkardığınısöyleyen uçan, “İzleyici bugüne kadar alışık olmadığı bir erkan petekkayagörecek. ruhunu ortaya koydu.” diye konuştu.

uçan, başrol oynayan İsmail filiz’in de en başındanitibaren projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olduğunu vurgulayarak,”sadece bir aktör olarak değil, bütün projenin yapılanmasında en az benimkadar emeği var.” dedi.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 4.4 büyüklüğünde
Sıradaki Haber Deprem! Malatya Akçadağ 4.4 büyüklüğünde depremle sallandı!