Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

OSB’DE ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI BAŞLATILDI

aksaray organize sanayi bölge

aksaray organize sanayi bölge müdürlüğü ve sağlık İl müdürlüğü işbirliğiyle osb İçerisinde faaliyet gösteren fabrikalarda kadın çalışanlara yönelikücretsiz kanser taraması başlatıldı.

Çeşitli sektörlerde 219yatırımcı firmanın üretim yaptığı bölgede toplam istihdam sayısı 12 bin 100kişiye ulaştı.

valimiz ali manti’nıntalimatları ile toplam çalışanların yaklaşık 1/3’ü kadınların oluşturduğuosb’de toplum sağlığı ile ilgili çalışmalarda titizlikle uygulanmaya başlandı.

toplum sağlığı açısından önem arz eden kansertarama programı osb içerisindeki firmalarda çalışan bayanlara yönelik olarak ketemgezici mobil tarama projesi kapsamında kanser erken teşhis ve tarama uygulamasıbaşlatıldı.

sağlıklı yaşam ve kanser eğitim bilincinin oluşturulması amacıylabaşlatılan uygulamada 40-69 yaş arası meme kanseri ve30-65 yaş arası serviks kanseri taraması testi yapıldı. firmalardan gelentalebe göre sağlık tarama programı devam ettirileceği bildirildi.

yapılan tarama programında çalışanlara yönelik;  kanser hakkında doğru bilgiler aktarılarak,kanser gelişim sürecinin henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan erken evredetespit edilmesi, kanserden korunma ve erken tanı konusunda farkındalık oluşturulmasıhedeflenmektedir.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da meydana gelen trafik kazasında
Sıradaki Haber Aksaray’da arkadaşını Hastaneye götürdü; Dönüş yolunda hayatını kaybetti!