Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR

“baŞkan altinsoy, genÇ gİrİŞİmcİlerİmİze

“baŞkan altinsoy, genÇ gİrİŞİmcİlerİmİze 200 bİn tl hİbedesteĞİ hayirli olsun”

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, geçtiğimiz günlerdesanayi ve teknoloji bakanı mustafa varank’ın açıkladığı, 100 günlük eylem planıkapsamında bireysel genç girişim (bİgg) programının 2018 yılı ikinci çağrısındagirişimci adaylarına 200 bin tl hibe için ön başvurular başladığını belirtti.

İl başkanı hüseyin altınsoy, “cumhurbaşkanlığı hükümetsistemi tarafından hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında sunulanicraatlardan bir tanesi olan ve geçtiğimiz günlerde sanayi ve teknolojibakanımız mustafa varank tarafından verilen müjdeye göre, genç girişimcileriteşvik edecek paketi için başvurular başladı” dedi.

başkan altınsoy açıklamasında, “bİgg teknogirişimprogramı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçeğedönüştürüyor. teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirleri, nitelikli istihdamoluşturacak teşebbüslere dönüşüyor. fikirden pazara kadar olan yenilikçifaaliyetler destekleniyor. bu sayede uluslararası rekabet gücü olan, teknolojidüzeyi yüksek ürün ve hizmet geliştirebilen başlangıç firmaları ekonomiyekazandırılıyor. böylelikle nitelikli ürünlerde dış bağımlılığın azaltılmasınakatkı sağlanıyor. program dahilinde bugüne kadar yaklaşık bin girişimci,şirketlerini kurdu ve fikirlerini hayata geçirdi. 3 eylül 2018  itibariyle 2018 yılı ikinci çağrısınaçıkıldı. girişimci adayları, onay aldıkları iş planlarıyla birlikte tÜbİtak’abaşvurarak 200 bin tl tutarındaki %100 hibe desteğiden yararlanabilecek.”

İkinci çağrı için yapılan müracaatlar en hızlı şekildedeğerlendirilirken, destek programından yararlanmak isteyenler,http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari/icerik-1512-teknogirisim-sermayesi-destegi-programi-bigglinkinden detaylı bilgiye ulaşabilirler” ifadelerine yer verdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Valiliği’nin Yaşlı Vefa Projesi
Sıradaki Haber Valilikten Şok Proje: Yaşlı ve Engellilere Evde Ücretsiz Bakım ve Temizlik!