Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

İçişleri bakanlığınca 12:00 ile

İçişleri bakanlığınca 12:00 ile 13:30 saatleri arasındatüm türkiye’de eş zamanlı başlatılan aksaray’da da 15 temmuz milli İrademeydanı ve kamber gülizar demir İlköğretim okulu önünde bulunan yaya geçidindetrafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla “Öncelik hayatın,Öncelik yayanın” etkinliği programı yapıldı. 

programa aksaray valisi ali mantı, aksaray belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı, aksaray emniyet müdürü ali karabağ, aksaray millieğitim müdürü hacı Ömer kartal, aksaray alay komutanı albay  fuat anık, aksaray İl Özel İdaresi genel sekreteri ramazanaltundağ, çok sayıda kurum ve daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

aksaray valisi ali mantı yaptığı konuşmasında; “bugünÜlkemizin tamamında 12:00 ile 13:30 arasında sayın İçişleri bakanımızınöncülüğünde “Öncelik hayatın, Öncelik yayanın” programı uygulanacaktır. 2019 yılıtrafik yılı olarak ilan edilmiştir. buradaki amacımız yayaların yaya geçidinikullanma bilincini arttırmak aynı zamanda araç sürücülerimizin de yayalarınöncelik hakkının olduğunu bildirmek, bu konuda bir yaraya parmak basmak bukonuyu tekrar gündeme getirmek amacıyla ülke çapında böyle bir programdüzenleniyor. biz bugün aksaray’ımızda 40 noktada uygulama yapacağız. bunun 26noktası okul diğer 14 noktası ise yaya geçitleri olacak. İnşallahaksaray’ımızda bulunan yaya geçitlerini kullanma bilinci bir nebzede olsaartırılacak, inşallah bundan sonrada bu programlar artarak devam edecektir. heryıl ülkemizde trafik kazalarında binlerce kişi ölmektedir. dünya çapında trafikkazalarında yılda 1.135 milyon insan hayatını kaybetmekte, bizim geçen senekiistatistiklerimize baktığımızda aksaray’da 1.134 trafik kazası meydana gelmişbunun 179’u yaya geçitlerine istinaden, yaya geçitlerinde kaynaklanan kazalarolmuştur. burada fazla ölümlü kazamız olmamış ama maalesef geçen yıl bir kişiyaya geçitlerinde hayatını kaybetmiş. İnşallah böyle şeylerin olmaması, özeldeaksaray’ımızın genelde tüm ülkemizi ve dünyamızın bu konudaki kazalara kurbanvermemek için farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldik. Öncelikle böylecoşkulu bir kalabalık bir araya geldiği için tüm arkadaşlarımızı emniyetmüdürlüğümüzü, milli eğitim müdürlüğümüzü katılan tüm arkadaşlarımızı veaksaray’ımızı tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

program kapsamında aksaray valisi ali mantı, aksaraybelediye başkanı haluk Şahin yazgı ve aksaray İl emniyet müdürü ali karabağkurayla çekilen 3 vatandaşa plaket ve hediyeler takdim etti.

haber vedat tunÇ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi
Sıradaki Haber Yanlış kurban kesimi etin bozulmasını hızlandırıyor