2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılının yarı ara tatil zilleri çaldı.
2022 – 2023 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarı ara tatili nedeni ile fatih sultan mehmet ortaokulu ile taptuk emre ortaokulunda düzenlenen karne törenine katıldı.fatih sultan mehmet ortaokulunu ziyaret eden vali aydoğdu burada öğrencilerle sohbet ederek karne dağıtımı yaptı.
karne dağıtım törenine vali aydoğdu, İl milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal, eğitim birsen başkanı murat görmez, türk eğitim sen başkanı ali toprak ve daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
aksaray’da 91 bin 745 öğrenci 2022-2023 eğitim Öğretim döneminin ilk yarısını tamamladı. karnelerini alan öğrenciler iki hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.fatih sultan mehmet ortaokulunu ziyaret eden vali aydoğdu burada öğrencilerle sohbet ederek karne dağıtım töreni yaptı.
karne dağıtımında konuşan vali aydoğdu; okullar ve öğretmenler bu toplumun son kalesi bunu sizi övmek için söylemiyorum. gerekçelerim var. artık anne babalar çocukları ile çok fala ilgilenemiyor.dede nine kavramı artık biraz ortadan kalktı. Çekirdek aile olunca anne ve babalar çalışıyor. maalesef çocuklarımız da ilgi, merhamet ve şefkat gibi temel duygulardan biraz yoksun bir şekilde yetişiyor. onun için bizim için en son sığınak, en son kale okullarımız ve öğretmenlerimiz. onun için öğretmenlerimizi merkeze alarak onların moral ve motivasyonlarını yüksek tutarak çocuklarımızı muhafaza etmemiz gerektiğini düşünüyorum. sizde bunu hakkı ile yerine getiriyorsunuz sizin hakkınız ödenmez diyerek öğretmenlere teşekkür etti.
konuşmaların ardından öğrencilere karne dağıtan vali aydoğdu öğrencilere bu ara yıl tatilini çok güzel geçirmelerini, okullarına dinlenmiş, öğrenmiş ve tazelenmiş olarak dönmelerini isteyerek birkaç ricada bulundu. vali aydoğdu öğrencilerden lütfen bu tatilde evlerinize, odalarınıza kapanmayın. hayata, yeniliğe açılın. hayat çok güzel, çok anlamlı ve çok derin bir kitap; okumaktan hiç yorulmayın. yeni insanlar tanıyın, yeni yerlere gidin, dinlemediğiniz şarkılar, dokunmadığınız ağaçlarla kucaklaşın. anne babanızın, kardeşinizin, arkadaşlarınızın, komşu ayşe teyzenin, bakkal İsmet amcanın ve en önemlisi kendinizin gözlerine bakmayı da unutmayın diyerek istekte bulundu. karne dağıtımı sonrası öğrencilerle ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektiren vali aydoğdu öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.
haber. yaşar karatay

