Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenler Meydanda Şiddete Karşı Toplandı; “Yasal Düzenlemeler İstiyoruz”

Aksaray Eğitim Bir-Sen, 7

Aksaray Eğitim Bir-Sen, 7 Mayıs Salı günü İstanbul’da bir öğretmenin öğrencisi tarafından hayatına son verilmesiyle sonuçlanan olayın ardından iş bırakma eylemi yaptı. Kent meydanında toplanan Eğitim Bir-Sen öğretmenleri, yaşanan bu olayı üzüntüyle karşılarken, eğitimde şiddete hayır diyerek alınması gereken önemler olduğuna yönelik vurguda bulundu.

Eğitim Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Görmez, meydanda gerçekleşen iş bırakma eylemi sırasında konu hakkında basın açıklaması yaptı. Görmez, yaptığı açıklama kapsamında; Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasının sağlanması için bugün (10 Mayıs) iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. İş bırakma eylemiyle eş zamanlı olarak, 1 hafta sürecek (10-17 Mayıs tarihleri arasında) dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz” diyerek sözlerine başladı.

“Bugün yaşanan acılar, dünün ihmali neticesidir “

Şube Başkanı Görmez, son yıllarda şiddet olaylarının ve eğitimcilere yönelik şiddet oranlarının arttığını ifade ederek, “ Son birkaç yılda yaşanan hadiselere bakıldığında görülecektir ki, şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, ne yazık ki yaygın bir toplumsal sorun hâline gelmiş; eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesini sekteye uğratacak boyuta ulaşmıştır. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının neticesidir. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünkü ilgisizliğin sonucu olmamalıdır. Şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir. Devlet, kasıtlı şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemekle mükelleftir. Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari şartları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve ayrıca buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunu bugün burada bir kere daha hatırlatmak istiyoruz” sözlerini yer verdi.

“Cezai ve hukuk tedbirlerinin alınması elzemdir”

Eğitim Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Görmez, “Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir. Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz” sözlerine yer vererek açıklamasını sonlandırdı.

Ağustos Gerçe