Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenler mağdur ediliyor mu? Türk Eğitim Sen Başkanı Topraktan sert çıkış!

Türk Eğitim Sen Başkanı Ali Toprak’tan Mazeret Tayin Sonuçlarına Tepki: “Mazeret Tayin Talebi Bir Keyfiyet Değil, Zorunluluktur!

Türk Eğitim Sen Başkanı

Türk Eğitim Sen Başkanı Ali Toprak, öğretmenlerin mazeret tayin taleplerinin karşılanması gerektiğini vurgulayarak, Anayasa’nın 41. maddesinin aile birliğini koruma altına aldığını hatırlattı.

Türk Eğitim Sen Başkanı Ali Toprak, öğretmenlerin mazeret tayin sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, mazeret tayin taleplerinin keyfiyete değil zorunluluğa dayandığını belirtti. Toprak, bu taleplerin karşılanması gerektiğini vurgularken, Anayasa’nın 41. maddesinin aile birliğini koruma altına aldığını ifade etti.

Türk Eğitim Sen Başkanı Ali Toprak, öğretmenlerin mazeret tayin taleplerinin karşılanması yönünde yaptığı açıklamada, bu taleplerin keyfi değil zorunlu olduğunu dile getirdi. Toprak, “Öğretmenlerimizin mazeret tayin talebi bir keyfiyet değil, zorunluluktur. Bu itibarla, tüm talepler karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Toprak, Anayasa’nın 41. maddesinin aile birliğinin korunması gerektiğine dair amir hükmünü hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi. Öğretmenlerin aile bütünlüğünün korunmasının hukuki bir zorunluluk olduğunu belirten Toprak, “Başvuru yapan tek bir öğretmenimizin dahi mağdur olmaması için il emri hakkı verilmelidir” dedi.

Toprak’ın bu açıklaması, öğretmen camiasında büyük yankı uyandırdı ve öğretmenlerin mazeret tayin taleplerinin karşılanması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuldu. Eğitim sendikaları da Toprak’ın açıklamasını desteklerken, öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması adına gerekli adımların atılmasını talep etti.

Hakan Hidayet Deniz