Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 kasım Öğretmenler günü

24 kasım Öğretmenler günü aksaray kültür merkezindecumartesi günü saat 10’da düzenlenen törenle kutlandı.

Öğretmenler günü töreni saygı duruşu ve İstiklal marşınınokunması ile başladı. kuran-ı kerim tilaveti ardından 24 kasım Öğretmenler günüsinevizyon gösterimi ile devam etti.

“Öğretmenliğindünyanın en kadim ve kutsal mesleklerinden birisidir”

İl milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal yaptığıkonuşmasında; bugün bu ulvi mesleği icra edenlere vefa ve minnet duygularınıifade edildiği, başöğretmen atatürk’ün millet mekteplerinin açılışının yaptığıbir gündür. İlim öğrenme ve öğretme yolunda kullanılan mürekkebi şehidinkanından evra gören bir medeniyetin mensubu olarak ömrünü ilim öğretmeye vegüzel ahlak ile yetiştirmiş bir nesil inşa etmeye adayan öğretmenlerimizi bugüzel günlerinde her birine saygı ve sevgilerimizi sunarım.

 dünyanın en saygınve kutsal mesleği olan öğretmenlik her zaman bilginin üretilmesi vegeliştirilmesi arttırarak çoğaltılması tüm mesleklerin ortaya çıkmasındagelişmesinde ve dallara ayrılmasında insanlığa hizmet noktasında en lokomotifgörevi görmüştür. hiçbir maddi karşılıkla izah edilemeyecek fedakarlıkları,tabir yerinde ise hayat tarzı haline getiren öğretmenlerimiz geleceğimizininşasında da en büyük paya sahiptir.

 sayın valim,sevgili meslektaşlarım öğretmen olmak bir sevda işidir. hani yemeden içmedenkesilen, hani sevdiğine pervane olan veya gözü başka bir şey görmeyen birsevda. bir kara sevda desek daha doğru olur.

hiç düşündük mü? neyin sevdasıdır bu? neyle açıklanabiliralmadan vermek? verdikçe çoğalmak, çoğaldıkça hayatı kucaklamak. damardanverilmiş bir güçtür öğretmenlik. aç kalmayı açıkta kalmayı iklimlerindeğiştirildiğini mevsimlerin yorgunluğunu unutmaktır size bakan çocuk gözlerde.Öğretmen olmak bir yürek işidir. Çünkü beyninizle yüreğinizi birleştiren birköprüdür. mustafa kemal’in kocatepe’den bakışıdır öğretmen olmak. dalga dalgasürüklemektir gençleri. samsun’dan karanlığın üstünde doğmaktır öğretmen olmak.Önüne katıp cehaleti egede  sularagömmektir” dedi.

2018 yılında stajyerliği kalkan öğretmenlerin yeminleriniettiği törende öğretmenler günü nedeniyle öğrenci ve öğretmenler arasındadüzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci veöğretmenlere hediyeleri ile emekli olan öğretmenlere ‘hizmet Şeref belgesi’vali ali mantı tarafından verildi. vali ali mantı emekli öğretmenlere teşekkürederek, 24 kasım Öğretmenler günü’nü tebrik edip sağlıklı bir hayat geçirmeleritemennisinde bulundu.

tören öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu koronunkonseri ile sona erdi.

24 kasım öğretmenler günü programına aksaray valisi alimantı, İyi parti aksaray milletvekili ayhan erel, aksaray belediye başkanvekili süleyman canbulut, cumhuriyet başsavcısı İbrahim cansever, adli yargıadalet komisyonu başkanı seyfullah sarıgül, vali yardımcısı Şahin bayhan,emniyet müdürü ali karabağ, İl jandarma komutanı albay fuat anık,  milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal, kamukurumu müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ileöğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde
Sıradaki Haber Anadolu’nun gücü bir araya geldi: AHİKA toplantısı Kırşehir’de gerçekleşti!