Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA MÜJDESİ

İyİ parti aksaray belediye

İyİ parti aksaray belediye başkan adayı Özhan türemiş maddi imkânsızlıklarnedeniyle okula giderken zorlanan aksaray’da okuyan öğrencilere doğrudankatkıda bulunmak için ulaşımı ücretsiz yapma sözü verdi. yapılacak çalışmanınayrıntılarını paylaşan türemiş “okuyan öğrencilerimize katkıda bulunurken,servis yapan minibüsçülerimizi de mağdur etmeyeceğiz. bu öğrencilerin taşımaücretlerini belediyeden kaynak yaratarak biz karşılayacağız” dedi.

aksaray’da 31 mart mahalli İdareler seçiminde belediyeyiyönetmeye talip olan türemiş “allah nasip eder de halkımızın teveccühü debizden yana olursa, belediye başkanı olduğumuz günden itibaren kısa sürede birçalışma yapıp ilimizde maddi sıkıntı çeken dar gelirli vatandaşlarımıza destekolmak için toplu ulaşımı okul saatlerinde ücretsiz yapacağımızı açıkladık.  projemizin ayrıntılarını sizlerle paylaşmakisterim. bu proje hem vatandaşlarımıza destek olacak hem de toplu taşımaunsurları olan otobüs ve minibüslerimizi mağdur etmeyecek” dedi.

“servisçiye bedeli belediye Ödeyecek”

belediyenin birçok kaynağı olduğunu ve bu kaynaklarındoğru planlanması ile her kesime dokunacak projeler üretilebileceğini ifadeeden türemiş dar gelirli ailelerin okuyan çocuklarını kapsayacak ücretsiztaşıma projesi için “belediye sosyal işler müdürlüğü ve milli eğitimarasında yapılacak bir protokol ile ilimiz merkezde taşımalı öğrencilerimizinaileleri ile temasa geçilip bir veri tabanı oluşturulacak. bu veri tabanıiçerisinde maddi imkanları kısıtlı olan öğrencilerimiz ve aileleribelirlenecek. bu aileler belirlendikten sonra öğrencilerimizin okul sezonuboyunca ücretleri belediyemiz tarafından servisçi arkadaşlara ödenecek. buradadikkatinizi çekmek istediğim konu şu minibüsçülerimiz ve servisçilerimizkesinlikle bu konuda mağdur edilmeyecek ve sosyal yardımlaşmanın gereği olanbelediyecilik anlayışında bütçesi tamamen belediyemiz tarafındankarşılanacak” diye konuştu.

“İsrafın, talanın Önüne geçeceğiz”

belediye bütçesinde nasıl bir çalışma yapılacağını adayrıntısıyla anlatan türemiş “sevgili hemşerilerim tabii bu bütçeyi nasılkarşılayacağınızı düşünenler vardır. bakın ilimiz belediyesi’nin İllerbankası’ndan ve çeşitli taşınmazlara güzel bir bütçesi var. bu paralarhepimizin cebinden çıkan paralar. İş adamımızın vergisi, devlet memurununmaaşından vergisi, çevre temizlik vergileri, tabela vergileri, su paraları,vesaire ile yıl içerisinde belediye meclis Üyelerinin oluşturduğu bu bütçe dahatasarruflu bir şekilde kullanılarak. vatandaşımızın hizmetine sunulacak.

bir fon yapacağız, özellikle buradan söylemek istiyorum,belediyedeki makam aracı saltanatını kaldıracağız. bugün şube müdürleri veşeflerin altında bile makam aracı olduğunu biliyoruz. bu israfın, talanın önünegeçip bu kaynakları yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızla paylaşacağızinşallah minibüsçüler halk otobüsçüler ve umum servisçiler esnaf odası başkanıile de yapacağımız görüşmeler sonucu proje tam olarak şekillendirilecek. buradamağduriyete izin vermeyeceğiz. amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil”ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’da Bayram Temizliği İçin Kritik Uyarı: Kurban Atıklarına Dikkat!