Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK HİZMET

ak parti aksaraymilletvekili İlknur

ak parti aksaraymilletvekili İlknur İnceöz, aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, belediyemeclis üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte belediyenin çalışmalarını yerindegörüp incelemeye devam ediyor.

milletvekili İlknurİnceöz, yapımında sona gelinen yurt kompleksi projesini yerinde inceleyerek, yetkililerdenbilgi aldı. 

aksaray belediye başkan halukŞahin yazgı, yurtlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi

“ Üniversitemizin hemenkarşısında 4 bloktan oluşan bir yurt tasarımını gerçekleştirmiştik. İlk ikitanesinin inşaatları % 95 seviyelerinde. allah’tan mani olmazsa bir ay içindeikisini de tamamlayıp gerekli peyzaj düzenlemesini yaptıktan sonra gelecekdönemde öğrenci alımına hazır olacak. buradaki yurt kapasitemizin her birini96’şar kişilik olarak düşündük. Çok katlı değil iki katlı ve orta kısmında daavlu alanının olduğu yeşil alanın bulunabileceği bu bölgelerle beraberçocuklarımızın gençlerimizin rahat bir ortamda hem derslerini çalışabileceklerihem de vakitlerini geçirebilecekleri alanlar oluşturduk. her bloğun altına daortak yemekhaneler, spor salonları ve onların aktivitelerini yapabileceklerifarklı ünitelerle beraber gerçekleştirdiğimiz bir çalışma. 4 bloktan oluşuyor. Şuanda iki bloğu tamamladık. allah nasip ederse gelecek senelerde de diğer ikibloğu da yapmayı hedefliyoruz.”

milletvekili İnceöz iseyaptığı açıklamada öğrenci yurtlarının yatay olarak inşa edilmesinin öneminedikkat çekti. İnceöz   “belediyemiz tarafından yapılan öğrenciyurtlarımız bir kere çok güzel olmuş onu söyleyeyim. burada fark edilmesigereken başka bir konu dikey değil yatay mimariye ye çok önem verilmiş. genişbir arazi üzerine 96’şar kişilik muhtemelen erkek yurdu olacak. belediyemizburada gerçekten çok önemli bir iş yapmış. belediyemiz, yeşil alan içerisindeyatay mimaride gençlerimizin çok daha farklı bir ortamda yetişebilmelerini vefarklı bir ortama erişebilme fırsatını, imkânını yapmış olduğu bu tasarruflakazandırmış olacak. yurdun içini gezdiğimizde yurt iki koridor içindeayrılıyor. ortada da çocukların gelip geçerken yeşilliği görebildiği doğa ileçevre ile iç içe temas ettikleri bir alan olacak. diğer taraftan ifade ettiğimgibi yurtlarımızda çok güzel. ben bu anlamda belediye başkanımıza çok teşekkürediyorum.” Şeklinde konuştu.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

EURO 2024’te forma giyecek 20
Sıradaki Haber EURO 2024’ün en değerli genç oyuncuları belli oldu: İlk 15’te 3 Türk!