Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O yerin 120 yıllık tapu sorununu bakın kim çözdü?

Hamidiye Alaca’da Yüzyıllık tapu

Hamidiye Alaca’da Yüzyıllık tapu sorunu çözüldü

Aksaray’ın tarih kokan köyü Hamidiye Alaca’da, 1900 yılında Kırım Türkleri tarafından kurulan ve geçmişte belediye statüsüne sahip olan yerleşim, uzun bir süredir devam eden tapu sorununu çözme adımını attı. Aksaray Belediye Başkanı ve AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer’in liderliğinde yürütülen çalışmaların meyvesi olarak, Hamidiye Alaca’da bulunan 21 vatandaşın hazine arazisindeki evlerinin tapuları, bugün düzenlenen törenle sahiplerine teslim ediliyor.


Hamidiye Alaca’nın geçmişine dayanan bu sorun, Evren Dinçer’in kararlı girişimleriyle sona erdi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yıllardır tapularını alamayan vatandaşlar, bu adımın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

Hamidiye Alacalı vatandaşlar, “Belediye Başkanı Evren Dinçer’e bu uzun soluklu sorunu çözme çabaları için minnettarız. Artık evlerimizin tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun bir bekleyişin ardından bu günü görmek gerçekten gurur verici.” diyerek teşekkürlerini iletti.

Aksaray halkı, belediye başkanlarının yerel sorunlara etkin çözümler getirmesinden memnuniyet duyarken, Hamidiye Alaca’daki tapu sorununun çözümü, bölge halkının yüzünü güldürdü.

Haber: Fatma ALTINOK

Aksaray Belediye tarafından şehir içerisinde
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi sahada, park ve bahçelerde peyzaj çalışmaları yürütülüyor