Viafen Koleji’nin düzenlediği “O Ses Via” yarışmasında öğrenciler hem yeteneklerini sergiledi hem de dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Jüri üyeleri arasında sürpriz bir isim vardı: Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Rıfkı Karabatak. Daha önce doğumuna yardımcı olduğu bazı öğrencilerin sahnede yer alması, Karabatak için duygusal anlara neden oldu.
Yarışmanın kazananı Sadık Gümüşsoy olurken, Karabatak “Sadık’ın dedesi bende derin hatıralar bırakmıştı, sahnede torununu böyle görmek çok anlamlıydı” diyerek duygularını paylaştı. Ayrıca Mehmet Derin’in seslendirdiği Sakarya Türküsü performansı ise izleyenlerden tam not aldı.
İlk üç yarışmacıyı doğru tahmin ederek jürilik görevini hakkıyla yerine getirdiğini düşünen Karabatak, “Böyle pırıl pırıl gençler yetiştiren Viafen ailesine, tüm öğretmenlerimize, bu organizasyonu gerçekleştiren sevgili kardeşim Zafer Topçu’ya ve Aksaray’a böyle değerli bir eğitim kurumu kazandıran Öz kardeşim Mehmet Derin’e teşekkür ediyorum” dedi.
Karabatak, tüm öğrencilere başarılar dileyerek, böyle organizasyonların gençlerin gelişimine büyük katkı sunduğunu da sözlerine ekledi.
Avni Kuru