Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ülke Almanya oldu

Ticaret Bakanlığı 2024 yılı

Ticaret Bakanlığı 2024 yılı Nisan ayına ait dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakanlık tarafından açıklanan rakamlarla birlikte TL ile yapılan ihracat önceki yıla göre arttı.

2024 yılı Nisan ayında ihracat verilere detaylı olarak bakıldığında, TL ile ihracat yapılan ülke sayısı 168 olurken TL ile ihracat yapan firma sayısı ise 37,058 olduğu kaydedildi.

Ayrıca 2024 yılı Nisan ayında TL ile yapılan ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56,3 oranında arttığı görüldü.

Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında 1,5 milyar dolar ile Almanya ilk sırada yer aldı. Almanya’yı sırasıyla 1,2 milyar dolar ile ABD, 1,1 milyar dolar ile İngiltere takip etti.

Nisan ayında en fazla ihracat yapılan fasıllar incelediğinde ise durum, motorlu kara taşıtlar 2,4 milyar dolar olurken, kazanlar ve makinalar 1, 9 milyar dolar oldu. Ayrıca mineral yakıtlar 2,6 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Ürün grup bazında ihracatlara bakıldığında, ara mallar 10,1 milyar dolar, tüketim malları 6,6 milyar dolar, yatırım (sermaye) malları 2,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Fatma Altınok