Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Neşet Ertaş, Aksaray’da gençlere ışık olmaya devam ediyor

Bozkırın Tezenesi olarak da

Bozkırın Tezenesi olarak da anılan duayen sanatçı Neşet Ertaş, Aksaraylı gençleri etkilemeye devam ediyor. Türkü Sanat Evi yetkilisi Zafer Çelen, Neşet Ertaş’ın gençler üzerindeki etkisi hakkında yaptığı açıklama sırasında gençler arasında bağlamaya olan ilgisinin arttığını ifade ederek Neşet Ertaş’ın mirasına sahip çıkıldığını belirtti.

Aksaray’da bağlamanın yaygınlaştığını ve bunun en önemli sebebinin de Orta Anadolu’nun bağlama denilince ilk akla gelen ismi olan Neşet Ertaş’tan kaynaklandığını dile getiren Türkü Sanat Evi yetkilisi Zafer Çelen, “Neşet Ertaş tarzıyla, tavrıyla, türküleriyle müzikseverleriyle çok güzel bir miras bıraktı. Gençler, Neşet Ertaş’ın çizgisini takip etmek istiyorlar. Neşet Ertaş, bağlamayı ve türküleri sevdirdi. Neşet Ertaş sevgisinden dolayı bağlamaya öncelik veriliyor.” sözlerini kullandı.

En çok rağbeti bağlama görüyor

Gitar, piyano gibi farklı enstrümanlara da ilginin olduğunu ama en çok çok rağbeti bağlamanın gördüğünü ifade eden Çelen, “Hem kadınlar hem de erkekler bağlamaya çok ilgi gösteriyor. Önceden bağlama sadece erkekler arasında yaygın gibiydi. Ancak son dönemlerde kadınlarında bağlama çalmaya ilgileri arttı. Aksaray Belediyesi bünyesinde yer alan Kadın Aktivite Merkezi’nde çok sayıda kadın öğrencim var ve çok başarılılar. Çok güzel seviyelere geldiler. Bağlama çalan kadın öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artıyor.” şeklinde konuştu.

Aksaray’da sanata eğilim oldukça yüksek

Bağlama, gitar ve piyano gibi kurslarla yetenekli gençleri müziğe kazandırdıklarını ifade eden Çelen, “Bağlama enstrüman eğitimlerinde yetenekli gençlere imkan sağlıyoruz. Enstrüman öğrenmelerini sağlıyoruz. Aksaray, halk olarak sanata gerçekten değer veriyor. Eğitim alacak zemin çok önemli. Halkımızın sanata önem verdiğini gördüm. Aksaray’ımızın ilgisinden çok memnunum. Sanata çok eğilimliler. Boş zamanlarını sanatın farklı dallarıyla ilgilenerek değerlendiriyorlar.  Her insanın mutlaka bir hobisi olmalı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ dediği gibi, insanları sanata yönlendirerek bakış açılarını, düşüncelerini değiştirebilirsiniz.” sözlerini kullanarak sanatın önemine vurgu yaptı.

Haber: Ağustos Gerçe