Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nazilli’yi yenen Aksarayspor, 2-0 ile liderlik koltuğuna oturdu!

TFF 2. Lig Kırmızı Grubun 5. Haftasında Motolux 68 Aksarayspor, Nazilli Spor’u konuk etti. Nazilli Spor’u Behlül Aydın ve Onur Ramazan Toprak’ın golleriyle 2-0 mağlup eden siyah beyazlı ekip liderlik koltuğuna oturdu.

TFF 2. Lig Kırmızı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta formuyla dikkat çeken Motolux 68 Aksarayspor, sahasında ligin son sırasında yer alan 0 puanlı Nazilli Spor’u konuk etti. Maça favori olarak çıkan siyah beyazlılar maçın başından sonuna kadar ipleri elinde tuttu. Menemen FK’nın da puan kaybetmesiyle kazandığı takdirde liderliğe yükselecek olan Aksaray ekibi, galibiyet ve liderlik için mücadele etti.
Aksarayspor İlk Yarıda Dünyaları Kaçırdı
Nazilli Spor’u konuk eden Aksarayspor, maçın ilk yarısına baskılı başladı. Maçın ilk 15 dakikasında gol pozisyonu üretmekte zorlanan ev sahibi ekip ilerleyen dakikalarda açıldı. İlk yarıda rakibine göre oldukça üstün bir oyun sergileyen siyah beyazlılar, pek çok gol pozisyonuna girmesine rağmen aradığı golü bulamadı.
Maçın ilk yarısında öne çıkan dakikalar şu şekilde:
20. Dakika
Onur Ural ile 20. Dakikada sağ kanattan hücum eden Aksarayspor’da Onur’un yüksek ortasında İbrahim Yılmaz topa zorla dokunabildi. Top arka direğe doğru açılırken, Ramazan Toprak’ın vuruşunu kaleci çıkardı kurtardı ancak Nazilli savunması topu uzaklaştıramadı. Bu kez de sol kanattan Ahmet Çakmak topu ortalarken topla buluşan Onur Ural oldu. Onur’un yerden ortaladığı topta İbrahim Yılmaz şutunu çekti ancak kaleci yine gole izin vermedi.
27. Dakika
Bu dakikada İbrahim Yılmaz, ceza sahasının 2-3 metre dışında topsuz alanda Enes An’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Alim Harlak geçti. Alim’in vuruşunda top yandan auta gitti.
31. Dakika
Ahmet Çakmak 31. Dakikada Nazilli Spor ceza sahasının sağ tarafından çalımlarla çizgiye kadar indi. Ahmet’in ortaya çevirdiği topta Nazilli Spor savunması topu uzaklaştırdı.
35. Dakika
Bu dakikada, Ahmet Çakmak nefis bir pasla savunma arakasına koşu yapan İbrahim Yılmaz’ı topla buluşturdu. İbrahim Yılmaz kaleciyle karşı karşıyayken yaptığı vuruşla kaleciyi geçemedi.
42. Dakika
Aksarayspor bu dakikada sol kanattan hücum yaptı. Sol kanattan yapılan ortada savunmanın müdahalesi kısa düştü ve top, Alim Harlak’ın önünde kaldı. Penaltı noktası civarından şutunu çeken Alim, topu yandan dışarıya gönderdi.
Konuk ekip Nazilli Spor ise ilk yarıda hızlı ataklarla gol ararken, bulduğu birkaç pozisyonu golle sonlandıramadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci Yarıda İbrahim Klasını Gösterdi, Behlül ve Ramazan Golleri Attı

İlk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Motolux 68 Aksarayspor, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulundurdu ancak ilk yarıdaki kadar baskılı bir oyun oynamadı. Siyah beyazlılar İlk yarıdaki kadar üretken olmasa da kaliteli ayaklarıyla galibiyete uzanmayı bildi.
İkinci yarıda öne çıkan dakikalar şu şekilde:

58. Dakika
Atak yönüne göre sağ kanatta Behlül Aydın korneri kullandı. Ceza sahası içerisine inen topa iyi yükselen Abdurrahman kafa vuruşunu yaptı ancak Nazilli Spor savunması topu çizgiden çıkardı.
66. Dakika (Gol)
Bu dakikada Aksarayspor atak yapmak için Nazilli Spor savunmasında açık arıyordu. İbrahim Yılmaz, savunmadan gelen yerden pasta topu hiç bekletmeden sırtı dönük bir şekilde topuğuyla defans arkasına koşu Behlül Aydın’a aktardı. Behlül bu şık pasta kaleciyle karşı karşıya kalırken, topu ağlara göndermeyi başardı.
80. Dakika (Gol)
İlk golde muhteşem bir asist yapan İbrahim Yılmaz, bu kez de attığı ara pasla Onur Ramazan Toprak’ı kaleciye karşı karşıya bıraktı. Onur Ramazan da müsait pozisyonda topa çok düzgün vurdu ve farkı 2’ye çıkardı.
86. Dakika
Savunmada topu kazanan Behlül, ayağının dışıyla defans arkasına koşu yapan Cengiz’e nefis bir pas verdi. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Cengiz, kendisini karşılamaya gelen rakibini geçerek kaleye şutunu gönderdi ancak Cengiz’in şutu direkten döndü.
90+4. Dakika
Behlül Aydın’ın pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Şahin Fıstıkcı, çok şık bir şut çekti ancak top yine direkte patladı.
Maçın kalanında başka gol olmadı ve Motolux 68 Aksarayspor yoluna namağlup etti. 3 puanı 2 golle alan siyah beyazlılar puanını 13 yaptı ve liderliğe yükseldi.

Hakan Hidayet Deniz