Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MÜZİK GÖNÜL İŞİDİR

aksaray halkı gün geçtikçe

aksaray halkı gün geçtikçe sanata müziğe karşı ilgisiartıyor. bu konuda bilgi almak içinişin üstadı olan sonat müzik merkezinin sahibi sait yüksel’e konuk olduk.

 bize biraz kendinizi anlatabilir misiniz?

-tabi ki. ben sait yüksel. sonat müzik merkezisahibiyim.1999’dan beri müzik sektöründe organizasyonlar olarak, müzik kurslarıve müzik aletleri satışları olarak aksaray da hizmet vermekteyim. sadeceaksaray değil web sitemiz üzerinden türkiye’nin her yerine satış yapmaktayım.

büyük konserler ve tiyatro organizasyonları yapmaktayım.bu sene 20. yılım olacak bu sektörde inşallah. İşletmemizin 20. yılımızı dabiraz böyle görkemli kutlamak istiyoruz. bunun için de bir leman sam konseridüşünüyoruz leman sam’la anlaştık. muhtemelen nisan sonu ya da mayıs ilkhaftası leman sam konserini yapacağız. bu konsere de bütün aksaray halkımızıdavet ediyoruz.

-Şimdiden 20.yılınızı kutlarız ve sizlere bol bereketli kazançlar getirmesini dileriz.burada ne tür müzik aletleri satıyorsunuz?  

-burada biz her tür müzik aletlerini satmaktayız. hattaçoğu ismi dahi duyulmayan, bilinmeyen müzik aletleri de bulunmaktadır elimizde.

peki daha çokhangi marka müzik aletlerine yer veriyorsunuz işletmenizde?

-mümkün olduğunca dünyanın en çok kabul gördüğü markalarıbulundurmaya çalışıyoruz.

-İşleriniz nasılpeki talep var mı müzik aletlerine ya da kurslarınıza?

-Çok şükür işlerimiz gayet iyi ve kurslarımız gerçektençok büyük bir ilgi görüyor.20 yıl olduğuna göre demek ki biz bu sektörde güzelbir yol almışız bu yüzden de insanlarımız bizlere güveniyor.

-siz hangienstrümanları kullanabiliyorsunuz?

-ben gitar çalıyorum, klarnet çalıyorum, saksafonçalıyorum.

-peki halkımızhangi enstrümanları tercih ediyor hangi kurslara katılım daha yoğun.

-bu sıralar gerek müzik aleti satışımız da gereksekurslarımızda bağlama rövanşta. hepsinin önüne geçmiş bulunuyor. Çünkü sizlerinde bildiği gibi anadolu’da türk halk müziklerine karşı muhteşem denilebilecekkadar yoğun bir ilgi var. İnsanın kendi kültürüne duymuş olduğu kadar güzel birilgi de yok diye düşünüyorum. daha önce ki yıllarda son 3, 4 yıl bağlamanınyerini gitar satışları e kursları almıştı. ulusal kanallarda ki programlarınbizlere çok büyük faydası oldu. Çünkü her insan müzik aletlerine bir özenmesonucunda merak salıyorlar. programa çıkan beğendikleri bir kişiyi kendilerineörnek alarak o hangi enstrümanı çalıyorsa o enstrümana karşı yoğun bir ilgioluyor. bu durumda açıkçası bizi mutlu ediyor.

– burada hangikurslar veriliyor?

– piyano, gitar, yan flüt, keman bu dersler ağırlıklıolarak veriliyor. bunun haricinde bateri derslerimiz var. akustik davulla bizimkendi stüdyomuzda 7’den 70’e her yaşta öğrencimiz var. müzik öğrenmenin yaşıyoktur. sınırı yok. İsteyen istediği kadar müzik dersi alabilir. ya da gelirönce dener kursa devam edebilecek mi edemeyecek mi bakar kararını verir onagöre devam eder. Çünkü bu kabiliyet meselesidir. o insanda o kabiliyet yoksayapamaz. bu yüzden bizim kurslarımız herhangi bir zorlama yoktur. kim ne kadarsüre istiyorsa o kadar ders alabilir.3 ay 5 ay 1 yıl bu kursa katılacaksıngibisinden bir mecburiyetimiz yok yani.

haber ali Şengül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Gençlik ve Spor İl
Sıradaki Haber Aksaray Genç Girişimciler, Spor ve İşbirliği Çatısı Altında Buluştu!