Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MÜSİAD Aksaray’dan ABD İş Forumlarına Katılım: İşbirliği Kapıları Açılıyor!

  MÜSİAD Aksaray Denetleme

 

MÜSİAD Aksaray Denetleme Kurulu Başkanı Ceyhan Yıldız, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen İş Forumlarına katılarak şehrin temsiliyetini sağladı. New York, Philadelphia ve Washington’da gerçekleştirilen etkinliklerde 100’den fazla iş insanıyla buluşuldu. Ayrıca, ABD’deki temsil ağını güçlendirmek amacıyla MÜSİAD, New York’ta bir ofis açılışı gerçekleştirdi.

MÜSİAD Aksaray Denetleme Kurulu Başkanı Ceyhan Yıldız, Türkiye’nin temsil edildiği önemli iş platformlarından biri olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiği etkinliklere katılarak şehrin temsiliyetini sağladı. 18 Mayıs-25 Mayıs tarihleri arasında New York, Philadelphia ve Washington’da düzenlenen İş Forumu, Paneller, Networking Toplantıları ve Türkiye-ABD İş Forumu programlarına katılan Yıldız, ABD’deki iş dünyasıyla önemli bağlantılar kurdu.

Etkinliklerde, ABD’nin farklı bölgelerinden bürokratlar ve iş insanlarıyla bir araya gelindi. Toplamda 100’den fazla iş insanıyla buluşuldu ve işbirliği olanakları değerlendirildi. Bu etkinliklerin yanı sıra, MÜSİAD’ın ABD’deki temsil ağını güçlendirmek ve iletişimini artırmak amacıyla New York’ta bir ofis açılışı gerçekleştirildi. Türkiye BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, T.C. New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve MÜSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ofisin faaliyetlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Washington’daki etkinlikler ise Türkiye-ABD İş Forumu kapsamında gerçekleşti. MÜSİAD Heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve Azerbaycan ABD Büyükelçisi Khazar İbrahim ile bir araya geldi. Ayrıca, Amerika Diyanet İslam Merkezi’nde düzenlenen forumda, ticaret müşavirlerinin sunumlarına katılım sağlandı. Türkiye ve ABD arasındaki işbirliği potansiyeli, hukuki mevzuat ve inşaat sektörüyle ilgili yatırım imkânlarına ilişkin oturumlar düzenlendi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, etkinliklerde yaptığı konuşmalarda, MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerini artırarak sürdürdüğünü vurguladı. Ayrıca, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, bu konuda daha fazla yatırım ve ticaret yapılması gerektiğini belirtti. Asmalı, ticaret hacminin artırılmasıyla birlikte, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçleneceğini ve siyasi görüş ayrılıklarının aşılabileceğini ifade etti. Gelecekte de daha fazla işbirliği için ABD’ye tekrar geleceklerini aktaran Asmalı, MÜSİAD’ın ABD’deki yeni ofisinin bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynayacağını belirtti.

 

Avni Kuru