Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhtar Adayı Mavuş Kadın, Köyün Problemlerini Çözecek

aksaray’da köy halkının yardımseverliği

aksaray’da köy halkının yardımseverliği veçalışkanlığıyla muhtar olarak görmek istedikleri mavuş kadın, traktörletarlasına gidiyor, hayvanlarına bakıyor, geçimini sağlıyor  

 aksaray’da eşizihinsel engelli olan 3 çocuk annesi mavuş kadın, yaşadığı köydeyardımseverliği ve çalışkanlığıyla takdirlerini kazandığı köy halkınınisteğiyle muhtar adayı oldu.  

gülağaç ilçesine bağlı bekarlar köyünde tarım vehayvancılık ile geçimini sağlayan 46 yaşındaki mavuş Ünlü, köy halkının talebiüzerine muhtar adayı oldu. Ünlü, 650 hanenin bulunduğu, bin 132 nüfusa sahip,784 seçmeni olan köyde köylülerin sıkıntılarında yanlarında oluyor. mavuş Ünlü,traktörle tarlada üretim yaparak, ahırda da büyükbaş hayvanlarıyla geçiminisağlıyor. köylüler tarafından sevilen mavuş Ünlü, muhtar olması halinde önemliprojelere imza atacağını belirtirken, 5 muhtar adayının bulunduğu köyde,köylüler mavuş Ünlü’yü muhtar olarak görmek istiyor.

bekarlar köyü muhtar adayı mavuş Ünlü, 10 yıl önce adayolduğunu, o seçimde 11 oy ile kaybettiğini anlatarak, “tekrar millet benitercih etti ve istiyorlar. ben de istek üzerine çıktım. projelerim, öncelikleköyümüzün girişindeki yollar. mezarlığımız ve öğrencilerimize burs. yatalakhastalarımıza elimizden geldiği kadar yardım edip evlere bakım göndereceğim.mesela yatalak hastalarımıza maaşlarını çıkarttırdım. hastaneye götürüyorum,tedavi ettiriyorum. kadınlarımızı gruplar halinde aksaray’a ve diğer yerleregötürüyorum. tedavi ettiriyorum. gerekirse aksaray’a, konya’ya, Şanlıurfa’ya,nereyi gezmek istiyorlarsa götüreceğim. kadınlarımıza ve erkeklerimize sözveriyorum. herkesi benimle birlikte umreye götürmek istiyorum. herkesinhayallerini gerçekleştirmeye geliyorum. benimle birlikte var olanlaryanımdadır. kadınlar her zaman destekçidir. köyümüzde mesela araba sorunu varve ben bu sorunu da çözeceğim. su ve kanalizasyon sorununu çözeceğim. köyhalkımızın ne ihtiyaçları varsa 7-24 hizmetlerinde olacağım. evleri gibi benim evimegelecekler. muhtar olarak gelmeyecekler. beni bir anaları, bir bacıları, biryardımsever, ailesinden isteyemediklerini benden gelip isteyecekler. ben bukonular için varım. milletin gözünü açmak için varım. kadınlarımız gidip dekendiliğinden bir erkekten, bir makamdan, bir şeyler isteyemiyor. bunu da tekyapabilecek kişi benim. onların yanında olacağım. onlar da benim yanımdaolacak” dedi.

 “cumhurbaşkanımız kadınlarımızıdestekliyor”

  kadın olduğu içinbazı tepkilerle de karşılaştığını belirten mavuş Ünlü, “ben gönüldenuğraşıyorum. İçimden gelen bir hizmet aşkı olduğu için uğraşıyorum. ‘kadındanmuhtar olmaz, köyden gelmiş’ falan diyorlar. kadından başbakan oluyor, bakanoluyor, milletvekili oluyor da muhtar neden olamıyor. Özellikle cumhurbaşkanımızherkesi destekliyor. Öncelikle kadınları destekliyor. tansu Çiller başbakanolduysa, fatma Şahin bakan olduysa, bir diğer kadın milletvekili olduysa bu dabenim en doğal hakkım. erkek olsun, kadın olsun, başarabildiği iş için çıksın.ben başaracağıma inanıyorum. bu işte de varım, adayım” diye konuştu.

 köylüleri hastaneye götürüyor, yardımlardabulunuyor

köyde yaşayan reyhan yavuz (30), mavuş Ünlü’yü muhtarolarak görmek istediklerini belirterek, “hiçbir erkeğin yapmadığı desteğibiz mavuş hanımda gördük. bir kadın dayanışması olarak arkasındayız” şeklindekonuşurken, köy halkından temam yılmaz (50), “kadın olarak hep destekliyorum vearkasındayım” ifadelerini kullandı. hayriye turan (58) ise, “Şimdi köyümüzde 5tane aday var. 5 adayın içinde biz bir tek bunu tanıyoruz, bunu biliyoruz”dedi.

  mavuş Ünlü’nünerkeklerden daha iyi çalıştığını belirten metin yılmaz (60), “kimine yardımalıyor, kimine kömür alıyor. muhtar olarak görmeyi istiyoruz” dedi. kendisinihastaneye götürdüğünü ve elinden gelen her türlü yardımı yaptığını belirtenmehmet kavak (75), “benim hanımı bile götürdü konya’ya. doktora götürür,elinden geldiği kadar yardım ediyor. benim yatalak amcamın oğlunu götürmüşmesela. raporu bitmiş, götürmüş rapor almış” diye konuştu.

  belkıs kavak (56)da  “bizi hastaneye götürdü.hastanede bizimle ilgilendi. konya’ya götürdü ve bizimle ilgilendi. kur’ankursumuzun odunu kömürü, her şeyini getirir. kadınların bir ihtiyacı olsa hemengetirttiriyor” şeklinde konuştu.

  eşiyle birlikteyaşayan fehmi kavak (81) ise okuma yazma bilmediklerini ve kimselerininolmadığını belirterek, “beni aksaray’a götürdü getirdi sağ olsun. oradadoktorlara gezdirdi ve rapor aldı bana” diye konuştu.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl
Sıradaki Haber Cumhuriyet Halk Partisi, Şehit Aileleri Derneğini Ziyaret Etti