Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müftü Işıldar başkanlığında zekat bilgilendirme toplantısı gerçekleşti

Aksaray il Müftüsü Veysel

Aksaray il Müftüsü Veysel Işıldar başkanlığında zekat bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Aksaray İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantı Kur’an-ı Kerim okunması ile başlandı.
Ramazan ayına az bir zaman kalana İl Müftüsü Işıldar, zekat konuşan açıklık getirme ve sadece Ramazan ayına mahsus bir ibadet olmadığını dile getirdi. Zekat ile ilgili bilgilendirme yapan Müftü Işıldar, zekatın sosyal ve ekonomik fonksiyonlarının olduğuna dikkat çekti.
Toplantıya ilgili kurum yetkililerin katılım sağlayarak Ramazan ayı öncesi gerekli bilgi ve deneyimlere sahip olarak zekat ibadetinin önemi ve yapılanmasından bahsetti.
Toplantıda konuşma yapan İl Müftüsü Işıldar, “Zekatın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Zekat ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, gönül köprüleri kurulur. Zekat sadece Ramazan ayına mahsus bir ibadet değildir, İslam dünyasında zekat farkındalığının ve zekat kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa başlatmış olduğu kampanyalar ile yıl boyunca etkin ve güvenilir bir şekilde yürütülür” dedi.

Haber: Fatma Altınok