Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Modern Bir Kütüphane Yapılıyor

aksaray belediyesi’nin tmo’dan devraldığı

aksaray belediyesi’nin tmo’dan devraldığı 20 binmetrekarelik arazi üzerinde bulunan silolar yıkıldı, şimdi modern mimari iletasarlanan kütüphanenin de yer alacağı zenbilli ali cemali kütüphanesi vekültür merkezi yapılıyor.   

aksaray’da şehrin görsel hafızasına kazınan toprakmahsülleri ofisi’ne (tmo) ait 60 yıllık silolar yıkıldı. Şehrin tam ortasındayer alan 20 bin metrekarelik arazi aksaray belediyesi tarafından satın alındı. Şimdi belediye bu kıymetliaraziye, bölgenin en büyük kütüphanesinin de yer alacağı bir kültür merkeziinşa etmek üzere çalışmalara başladı. projenin 2019 yılı ortalarındatamamlanması bekleniyor. zenbilli ali cemali kütüphanesi ve kültür merkezi adıverilen ve 7 bin metrekare kapalı alandan oluşan proje içerisinde türkiye’ninen büyük kütüphanelerinden biri yer alacak. proje içinde ayrıca 925 kişilik birkonferans salonu ile toplantı salonları, seminer odaları, otoparklar ve hobisalonları ile kafeteryalar yer alacak.

aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı konuyla ilgiliolarak yaptığı açıklamada, şehrin merkezinde daha önce bu büyüklükte bir kültürmerkezi ve kütüphane olmadığını ve bu proje ile şehirdeki önemli bir boşluğundoldurulacağını söyledi. başkan yazgı, yıkım sahasında bulunan ağaçların dakorunacağına işaret ederek şunları söyledi: “bu arazi daha önce tmo’ya aitti.yaptığımız görüşmeler neticesinde bu araziyi belediyemize kazandırdık. İlk önceyapmamız gerek siloların kaldırılmasıydı. Çünkü şehrimiz büyüyor. trafik venüfus artışı ile  sürekli gelişen vebüyüyen bir şehir. burayı şehrimizin çok büyük bir ihtiyacı olan güzel birkütüphane, konferans salonu gibi farklı ünitelerle bu bölgeyi şehrinyaşanabilir, nefes alınabilecek bir alanı haline getiriyoruz”.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MERAM Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından
Sıradaki Haber Elektrik Çalışması İptal Edildi: Aksaray Topakkaya Beldesi Rahat Nefes Aldı!