Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MİSVAK KULLANMAK SÜNNETTİR

doğan hac malzemeleri işletmecisi

doğan hac malzemeleri işletmecisi burhan doğan ilegörüşerek hem işleri hakkında konuştuk hem de misvak hakkında bilgiler aldık.

doğan; “4 yıldır bu işi yapıyorum. daha önce nurcamisinde emekli olunca bu işyerini açtım. burada genelde bayanlara yönelikdini ürünler bulunuyor. ayrıca eşarp, şal, çanta, ferace kına malzemeleri devar. bayanalar en çok eşarp ve şalı tercih ediyor.

bunları haricinde kura-anı kerim, kura-anı kerim meali,yasin ve ilmihal gibi temel dini kitaplarımız var. İnsanlara dinimizi sevdirmekve güzelliklerini aktarmak elbette beni memnun ediyor.

Örneğin misvak gibi sünnet olan temizlik ürünümüztanıtıyorum. diş fırçalarına göre daha doğal ve daha temiz bir diş sağlığınısağlayan bir üründür.

misvak nedir?

misvak, arabistan’da yetişen erâk ağacının dalıdır.düzgün ucundan, iki santimetre kadar, kabuğu soyulup, burası birkaç saat sudatutulur. sonra, ezilince, fırça gibi açılır. erâk ağacı bulunmazsa, zeytindalından yapılır.

faydaları nelerdir?

abdest alırken, misvâk kullanmak sünnet-i müekkededir.hadîs-i serîfte misvâk kullanarak kılınan namaz, misvâksız kılınan namazdanyetmiş kat üstündür buyurulur.

misvak kullanmanın faydaları:

Ölüm anında, şehadet kelimesini söylemeye sebep olur. dişetlerini kuvvetlendirir. balgamı giderir.

safrayı keser. ağız ağrısını giderir. ağız kokusunugiderir. allahü teâlâ ondan razı olur. baş damarlarını kuvvetlendirir. Şeytangamlanır. gözleri nurlanır. hayrı ve hasenatı çok olur. sünnet ile amel etmişolur. ağzı pak (temiz) olur” dedi.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Helvadere Belediye Başkanı Arif
Sıradaki Haber Aksaray’da Baharın Coşkusunu Birlikte Kutladık: Belediye Başkanı Bellikli’den Teşekkür!