Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Minik Öğrenciler Trafikte Güvenli Adımlarla Büyüyor: Jandarma Eğitiminde Yola Çıktılar!

Aksaray Eskil’de Jandarma ekipleri,

Aksaray Eskil’de Jandarma ekipleri, çocuklara yönelik trafik eğitimleri verdi. Trafik kazalarının sonucunda oluşabilecek can ve mal kaybının önüne geçilebilmesi adına icra edilen faaliyetler kapsamında Jandarma ekipleri, şehir içerisindeki okullara giderek öğrencilere eğitim verdi.

Jandarma ekipleri, çocukların kaza anında oluşabilecek riskleri daha iyi anlayabilmeleri adına icra ettikleri eğitim çalışmaları kapsamında, canlandırmalı olarak kaza anını öğrencilerin görmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra öğrencilere kazanın olması durumunda ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiğine dair bilgi de aktaran Jandarma ekipleri öğrencilerin trafik bilincine önem veriyor.

Aksaray’da Jandarma ekipleri tarafından icra edilen trafik eğitimi çalışmasının sonunda, jandarma ekipleri tarafından minik öğrencilere trafik müfettiş kartı verildi.

Eskil’in Bozcamahmut köy okulunda verilen eğitime katılan Eskil İlçe Kaymakamı Sait Muhammed Bilgin, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında eğitimlerin minik öğrencilere ciddi katkıları olduğunu ifadele ederek, “Trafik eğitiminin uygulamalı olması ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın trafik kurallarına riayet etmesini, trafikte nelerle karşılaşacakları şimdiden kendilerine bildirilmesinde ve neler yapmaları gerektiğini, hangi kurallara dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmeleri çok ciddi faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayınlanan eylem planına göre 2030 yılına kadar ülkemiz genelinde trafik kazalarını yüzde 50’ye indirilmesi, 2050 yılı itibari ile de sıfıra indirilmesi çerçevesinde İçişleri Bakanlığımız ve ilgili diğer tüm bakanlıklarımız tarafından bir eğitim seferberliği düzenlenmiş durumda. Bizde bu seferberlik çerçevesinde ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizi katarak geleceğimizin daha güçlü, daha müreffeh, daha güvenli bir gelecek olmasını sağlamaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

Jandarma ekipleri tarafından eğitim alan minik öğrenciler is ekonu hakkında yaptıkları açıklama kapsamında, “Polis dedektifi olduk. Parkurlardan kurallara uyarak geçtik. Jandarma abi ve ablalarımız bize bilmediğimiz her şeyi öğretti” ifadelerine yer verdiler.

Ağustos Gerçe