Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Minik Ebrar’ın ellerinden dünyaya örnek olan çalışma

Aksaray Ticaret ve Sanayi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 3 yaşındaki Ebrar Betül Altınok’un yaptığı resimler, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında sergilenirken, sergiden elde edilen gelir ise Engelliler Derneği Aksaray Şubesine bağışlandı.

Ebrar Betül Altınok, ressam babası Mahmut Altınok’un atölyesinde 2 yaşından bu yana resim yapıyor. Babası ile birlikte 1 yıldır resim yapan Minik Ebrar, yaptığı çalışmaları bir sergide bir araya getirerek kamuoyu ile paylaştı. Aksaray’dan dünyaya açılan örnek bir mesaj olma niteliğini taşıyan Minik Ebrar, yaptığı resimlerin gelirlerinin Sakatlar Derneği Aksaray Şubesine bağışlanmasına vesile olarak duygu ve gurur dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
3 Kasım 2023 Cuma günü açılan resim sergisi ile sanatseverleri ve yardımseverleri bir araya getiren Minik Ebrar, açılışta büyük alkış topladı. Resim sergisi açılışı sırasında, baba Mahmut Altınok ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, konuşma yaptı.
Baba Mahmut Altınok, açılış sırasında yaptığı konuşmada “Ebrar 2 yaşında resim yapmaya başladı. Son bir buçuk yıldır da tuval üzerine akrilik boya çalışıyoruz beraber. Bu resimler Ebrar’ın yaklaşık 1 yıllık çalışması. Ebrar’ın resimleri artık eve sığmıyordu, biz de istedik ki artık bu işi büyütelim. Dedik ki bunlarla, engelli kardeşlerine tekerlekli sandalye alalım. Serginin bütün gelirini Engelliler Derneği Aksaray Şubesine bağışlayacağız. Şimdiden herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah bu tarz sosyal sorumluluk projeleri çok daha fazla olur. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.
Resim sergisi açılışında konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise Minik Ebrar’ın başarısından söz ederek, “ATSO Başkanı Ahmet Koçaş: Özellikle Mahmut abi benim çok kadim bir dostumdur. Bana geldi ve dedi ki başkanım bir sergi yapacağız. Ne sergisi dedim, resim sergisi dedi. Tamam, yapalım dedim. Kim yapacak diye sorduğumda, kızım yapacak dedi. Tamam dedim. Sonra kızımızın üç buçuk yaşında olduğunu öğrenince maşallah dedim. Ebrar, Aksaray’dan tüm Türkiye’ye bir mesaj veriyor ve belki de geleceğin en büyük ressamı olacak” sözlerini kullandı.
Yaptığı resimler arasında Filistin’de yaşanan savaş ve Filistinli çocukların da olduğunu dile getiren Minik Ebrar, “Resimleri bu şekilde yaptım. Önce gökyüzünü koydum sonra da çimenleri koydum. Bir tane de deniz yaptım. Bomba atan uçakları ve ağlayan çocukları yaptım. Filistinli çocukları yaptım” diyerek herkesi duygulandırdı.
Minik Ebrar’ın resim sergisine; ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Engelliler Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Haber: Ağustos Gerçe