Ağaçören genelinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri kapsayan çevre odaklı proje, düzenlenen programla start aldı. Şehit Tunahan Erbaşı İlkokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa ilçe yönetimi, eğitim camiası ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda yapılan konuşmalarda, çevre duyarlılığının erken yaşta kazandırılmasının önemine dikkat çekildi.
“Kalpler dolsun, doğa korunsun, geleceğimiz umut olsun” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, öğrencilerin geri dönüşüm alışkanlıklarını benimsemesi ve çevreye karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor. Proje süresince okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek, öğrenciler atık toplama ve ayrıştırma konusunda teşvik edilecek.

Uygulama çerçevesinde her ay en fazla atık materyal toplayan okul ve öğrenciler ödüllendirilecek. Bu sayede hem rekabetçi bir farkındalık ortamı oluşturulması hem de sürdürülebilir çevre anlayışının kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor. Eğitim yöneticileri, bu tür projelerin sadece bugünü değil geleceği de şekillendirdiğini vurguluyor.
Yetkililer, küçük yaşta kazanılan çevre bilincinin toplum genelinde büyük dönüşümlere zemin hazırlayacağını belirterek, tüm öğrencileri projeye aktif katılım sağlamaya davet etti. Projenin ilçe genelinde uzun vadeli çevresel kazanımlar sunması bekleniyor.
Ağustos Gerçe

