Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosu açıklandı: Sürpriz isimler dikkat çekti!

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, Almanya’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasındaki 26 kişilik kadrosu belli oldu.

Türkiye A Milli Futbol

Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024 heyecanına günler kaldı. Turnuvaya katılacak takımlar, Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlıklarını sürdürürken, son kadrolar UEFA’ya bildiriliyor. Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına 35 kişilik geniş kadroyla başlayan Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda da teknik direktör Vincenzo Montella EURO 2024’e gideceği 26 kişilik kadroyu belirledi.

Montella’nın Tercihleri Tartışmalara Neden Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye’nin EURO 2024’te mücadele edeceği 26 kişilik kadrosunu belirledi. 35 kişilik kadroyla kamp çalışmalarına başlayan Ay-Yıldızlılarda sakatlıkları nedeniyle Çağlar Söyüncü, Enes Ünal ve Ozan Kabak kamptan ayrılmıştı. UEFA’ya bildirilecek nihai kadro için 6 oyuncuyu daha kamptan çıkaran Montella, tercihini Doğan Alemdar, Cenk Özkacar, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Can Uzun ve Oğuz Aydın’dan yana kullandı. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor formasıyla 13 gol 8 asistlik performans sergileyen Oğuz Aydın ve Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg formasıyla 19 gol 3 asistle sezonu tamamlayan Can Uzun’un kadrodan çıkarılması ise tartışmalara neden oldu. Öte yandan Arda Güler, Kenan Yıldız, Ahmetcan Kaplan, Bertuğ Yıldırım ve Semih Kılıçsoy gibi genç isimlerin kadroda kendilerine yer bulması da Türk futbolunun ve bu genç futbolcuların geleceği açısından önemli bir adım oldu.

A Milli Takım’ın EURO 2024 Kadrosu

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille).

Hakan Hidayet Deniz