Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli Takım sahne alıyor: Hedef yarı final!

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselen Türkiye A Milli Futbol takımı Hollanda karşısında çıkıyor. Maç ve takımlarla ilgili detaylar haberimizde…

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek

EURO 2024’te çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Türkiye A Milli Futbol takımı, bu akşam Hollanda ile karşılaşacak. Yarı finale çıkmak için mücadele verilecek olan bu önemli karşılaşma Berlin Olimpiyat Stadyumunda oynanacak.
Orkun, İsmail ve Merih Cezalı
Türkiye’de Avusturya ile oynanan son 16 turu maçından önce 10 oyuncu sarı kart cezası sınırında bulunuyordu. Avusturya maçında sarı kart gören Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek Hollanda karşısında forma giyemeyecek. Avusturya maçında attığı 2 golle yıldızlaşan ve Türkiye’nin çeyrek finale çıkmasında büyük paya sahip olan Merih Demiral ise gol sevinci esnasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle 2 maç forma giymeme cezası aldı. Türk futbolseverler Merih Demiral’a verilen ceza karşısında UEFA’ya adeta ateş püskürdü.
Türkiye’nin 3. Çeyrek Finali
EURO 2024’te Avusturya’yı eleyerek çeyrek finale yükselen Türkiye, bu başarıyı daha önce 2 kez daha elde etmişti. Daha önce 2000 ve 2008 Avrupa Şampiyonalarında çeyrek finale çıkmayı başara Türkiye, EURO 2008’de çeyrek finalde Hırvatistan’ı eleyerek yarı finale yükselmişti. Ay-Yıldızlılar, EURO 2008’deki başarıyı tekrar ederek yarı finale yükselmek istiyor.
Hollanda ile 15.Randevu
1988’de Avrupa şampiyonu olan ve Avrupa Şampiyonaları tarihinde 4 yarı final, 3 çeyrek final gören Hollanda ile karşılaşacak olan Türkiye, güçlü rakibini eleyip yarı finale çıkmak istiyor. Hollanda ile bugüne kadar 14 kez karşı karşıya gelen Ay-Yıldızlılar, 6 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Oynanan bu 14 maçta kalesinde 21 gol gören Türkiye, 14 gol attı. Türkiye ve Hollanda, Avrupa şampiyonasında ilk kez karşı karşıya gelecek.
Maç Kaçta, Hangi Kanalda?
Türkiye ve Hollanda’yı karşı karşıya getirecek olan bu kritik karşılaşma TSİ 22.00’da oynanacak. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Berlin’de oynanacak olan bu önemli karşılaşmaya Türk futbolseverlerin akın etmesi bekleniyor. Bu önemli karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Hakan Hidayet Deniz