Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, Ülkenin derdi yeni anayasa değil

‘16 Milyon emeklinin derdi yeni anayasa değil’

‘16 Milyon emeklinin derdi

İYİ Parti Aksaray milletvekili Turan Yaldır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hazırlanan yeni anayasanın hangi derde çare olacağını sordu.

Milletvekili Yaldır yaptığı konuşmada, 16 Milyon emeklinin sessiz çığlığı devam ediyor. Milletin derdi yeni anaysa değil’ dedi.
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TBMM kürsüsünden yeni anayasa ile ilgili gündemi değerlendirdi..
“Ak Parti’nin anayasa konusunda karnesi pek de iç açıcı değil diyen Milletvekilş Turan Yaldır, Dün FETÖ ile yaptığınız anayasanın Türkiye’mizin başına ne büyük dertler açtığını unutmadık.
Şimdilerde dilinizden düşürmediğiniz YeniAnayasa, Emeklilerimizin, Gençlerimizin, Çiftçilerimizin, İşçilerimizin dertlerine çare olacak, Kamuda israfın, Yolsuzluğun, Adaletsizliğin, Liyakatsizliğin, Beyin göçünün, Kadına şiddetin, Milletvekillerine çift maaş adaletsizliğin önüne geçecek mi?”dedi.
Milletvekili Turan Yaldır, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma: Değerli milletvekilleri, Ülkede tüm sorunlar hallolmuş ya da tüm sorunların hallolması Anayasa’ya bağlıymış gibi bir yeni Anayasa gündemi almış başını gidiyor.
Her gün gelen zamlar karşısında ezilen vatandaşın derdini yeni anayasa mı çözecek?
Yeni anayasa emeklimize huzur getirecek mi?
Gençlerimize umut olacak mı?
Çiftçimizin yaralarına merhem olacak mı?
Asgari ücretli çalışanlarımıza insan onuruna yakışır bir yaşam sunacak mı?
Milletimizin geçim sıkıntılarının son bulmasını sağlayacak mı?
Kamuda israfı durduracak mı?
Milletvekillerine çifte maaş gibi adaletsizliğin önüne geçecek mi?
Daha önce 3 kez referandumla olmak üzere, toplam 12 kez Anayasa’yı sizin iktidarınız değiştirdi. Anayasa’mızda bulunan 177 maddenin 134 maddesini siz değiştirdiğiniz, kendi yaptığınız Anayasa’yı beğenmiyor ve uymuyorsunuz.
Velev ki Yeni Anayasa yaptınız, ona uyacağınıza nasıl inanalım?
2007, 2010 ve 2017’da yapmış olduğunuz Anayasa değişikliklerinde niyetinizin, demokratikleşme, özgürlük ve insan hakları gibi temel ilkeler olmadığını gördük.
FETÖ elebaşının “İmkân olsa mezardakileri bile kaldırarak referandumda ‘Evet’ oyu kullandırmak lazım.” diyerek savunduğu Anayasa değişikliği referandumunun ülkemize ne büyük belalar açtığını hepimiz biliyoruz.
Birlikte Anayasa değişikliği yaptığınız FETÖ’nün 15 Temmuz’da Gazi Meclisimiz başta olmak üzere milletimizin üzerine bomba yağdırdığını unutmadık.
Geçmişteki anayasa değişikliklerinde sınıfta kalan Ak Parti iktidarı, yeni bir anayasa yapmak istiyorsa, bu anayasanın öznesi Türk Milleti ve Cumhuriyetin temel ilkeleri olmalıdır’dedi.
Hakan Hidayet Deniz

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı
Sıradaki Haber Anadolu Tarım İşletmesinde gelecek yıl yaklaşık 2 bin 500 kuzu doğumu bekleniyor