Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, “Türk çiftçisine haklarını vermiyorsunuz”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 2024 Yılı Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşma yaptı. Milletvekili Yaldır; “2006 yılında da ülkeyi siz yönetiyordunuz bugün de çiftçilerimizin sizlere verdiği güçlü oy desteği mi kendilerini önemsizleştirdi?” ifadesini kullandı.

2024 yılı için TBMM’de süren bütçe görüşmelerinde Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesine yönelik söz alan Milletvekili Yaldır, Türk çiftçisinin hakkının verilmediğini dile getirdi.

Milletvekili Yaldır konuşmasında; “2024 yılı için Tarım Bakanlığına toplam ayrılan bütçe 384 milyar TL bu tutarın yalnızca 91.6 milyar TL’si tarımsal desteklemeler için ayrılmış. Tarım ülkesi Türkiye’de, Nas’a rağmen faize ayrılan para ise bunun 13 katından fazla 2006 yılında yani kendi iktidarınız döneminde çıkarmış olduğunuz Tarım Kanununda belirtildiği gibi tarımsal desteklemeler Milli Gelirin yüzde 1’inden az olamaz” dedi.

“Türk Çiftçisine Haklarını Vermiyorsunuz”

Kendi yaptıkları kanunda rağmen uymadıklarını ifade eden Milletvekili Yaldır; “Ancak kendi yaptığınız kanuna dahi uymayarak Türk çiftçisine haklarını vermiyorsunuz. Tarımsal desteklemelerin milli gelirin içindeki payı 2006’da yüzde 0,6 iken 2024 bütçesinde kendi çıkardığınız kanuna rağmen yüzde 0,2 de kalmıştır” ifadesini kullandı.

“Çiftçilerimizin Sizlere Verdiği Güçlü Oy Desteği Mi Kendilerini Önemsizleştirdi?”

‘2006 yılında da ülkeyi siz yönetiyordunuz bugün de’ diyen Milletvekili Yaldır; “Tarımsal desteklemelerin toplamının bütçe içerisindeki payı 2006’da yüzde 2,7 iken 20024 bütçesinde yüzde 0,9 a düşmüştür. 2006 yılında da ülkeyi siz yönetiyordunuz bugün de çiftçilerimizin sizlere verdiği güçlü oy desteği mi kendilerini önemsizleştirdi? Sığınmacılarla birlikte yaklaşık yüz milyon nüfusa sahip ülkemizin gıda ihtiyacı karşılamak 50 milyon turisti beslemek Türk çiftçisinin elbette boynunun borcudur. Ancak kendisini bu kadar değersiz ve sahipsiz hisseden çiftçilerimiz ya toprağa küserse? Ya üretimi bırakırsa?” şeklinde konuştu

Haber: Fatma Altınok