Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, “Tarım ülkesi iken ithal eden bir ülke haline geldik”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 2024 yılı bütçe görüşmelerine yönelik konuşmalarına devam ediyor. 2024 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı görüşmelerinde konuşan Milletvekili Yaldır, pirinçten mercimeğe, cevizden kırmızı ete birçok ürünü ithal edildiğine dikkat çekti.
Geçtiğimiz aylarda mahsullerini satmak isten çitçilerin Toprak Mahsulleri Ofisinde birçok sorunla karşıladığına vurgu yapan Milletvekili Yaldır, ‘eminin ki çiftçilerimiz unutmamıştır’ ifadesini kullandı.
“Cennet Vatanımızın Bereketli Topraklarında Yüzyıllardır Yetiştirdiğimiz Ürünler”
Milletvekili Yaldır TBMM’deki konuşmasında; “Yerli malı haftasının bu konuşmasını yapmak beni oldukça üzüyor. Tarımda kendi kendimize yetmiyoruz ve pirinci Hindistan ve Çin’den, mercimeği Kanada ve Rusya’dan, kuru fasulyeyi Arjantin’den, barbunyayı Özbekistan’dan, kırmızı eti Sırbistan’dan, Polonya ve Fransa’dan, ceviz ve bademi Şili ve ABD’den ithal ediyoruz. Oysaki saydığım bu tüm ürünler cennet vatanımızın bereketli topraklarında yüzyıllardır yetiştirdiğimiz ürünler” dedi.
“Tarımsal Ürünleri İthal Eden Bir Ülke Haline Geldik”
Türkiye’nin tarım ülkesi iken yanlış politikalarla ithal eden bir ülke haline dönüştüğüne dikkat çeken Milletvekili Yaldır; “Türkiye kendi kendine yetebilen bir tarım ülkesi iken AK Parti iktidarının yanlış politikaları sonucunda az bir kuraklığın yaşandığı dönemlerde tarımsal planlama olmamasından kaynaklı arpa, buğday ve mısır gibi tarımsal ürünleri ithal eden bir ülke haline geldik” ifadesini kullandı.
“Eminim Ki Çiftçilerimiz Unutmamıştır”
Çiftçilerin TMO tarafından karşılaştığı bin bir çeşit bahaneleri çiftçilerin unutmamıştır diyen Milletvekili Yaldır; “Geçtiğimiz aylarda Türk çiftçisi bin bir çeşit zorlukla ürettiği mahsulünü TMO’ya satmak için haftalarca randevu stresini, kuyruklarda sıra eziyetini ve ürün teslimin de karşılaştığı bin bir bahaneyi eminim ki çiftçilerimiz unutmamıştır. TMO depolarını sezon öncesinde Rusya ve Ukraynalı çiftçilerin mahsulleriyle doldurduğu için kendi çiftçimize reva görülen bunca eziyetin sebebi hükümetin birçok konuda olduğu gibi alışkanlık haline getirdiği plansızlık ve öngörüsüzlükten başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.
Haber: Fatma Altınok