Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır; “Öğretmen atamaları zamanında ve eksiksiz yapılmalı”

Aksaray İYİ Parti Milletvekili

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisinde öğretmen atamalarına değinerek çözüm önerisinde bulundu. Öğretmen atamalarının eksiksiz yapılması gerektiğini savunan Milletvekili Yaldır ve öğretmen olacak adayların ise erken yaşlarda tespit edilmesi gerektiğini ileri sundu.
Çok sayıda öğretmenin atanmak için beklediği sisteme değinen Milletvekili Yaldır, “Öğretmen olarak yetiştirilecek adayların yetenekleri erken yaşlarda tespit edilmelidir” dedi.
Öğretmen yetiştirecek liselerin diğer liselerden ayrılması gerektiğini dile getiren Milletvekili Yaldır; Öğretmen olarak yetiştirilecek adayların yetenekleri erken yaşlarda tespit edilmelidir. Öğretmen yetiştirecek liseler diğer liselerden ayrılmalı, öğretmenin maddi olarak hayat standartları yükseltilmeli ve öğretmenler iş yapmak zorunda bırakılmamalıdır” dedi.
Öğretmenlerin yüksek ve lisans doktora yapmaya özendirilmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Yaldır; Öğretmen maaşları yeniden gözden geçirilmeli ve gerekirse seyyanen ek ödemeler yapılmalıdır. Öğretmenler yüksek ve lisans doktora yapmaya özendirilmelidir. Öğretmen atamaları zamanında ve eksiksiz yapılmalı, öğretmen atamam takvimi hazırlanmalı ve bu takvime kesinlikle uyulmalıdır.
Milletvekili Yaldır sözlerinin sonunda ise; “Atamalar ve yer değiştirmeler Ağustos ayının sonuna kadar bitirilmelidir. Öğretmen atamalarında 5-10-15 ve 20 yıllık istihdam planlanması yapılmalı ve ayrıca buna göre eğitim fakültelerine öğrenci alımı yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
Haber: Fatma Altınok