Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, Marmara depremine yönelik konuştu

İYİ Parti Milletvekili Turan

İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, 17 Ağustos 1999 yılında gerçeklesen yıkıcı Marmara depremine yönelik konuştu. Milletvekili Yaldır; Marmara depremin yıkıcı etkilerini aza indirebilmek adına yapılması gerekenler hakkında açıklama yaptı.

Milletvekili Yaldır; “17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi.
1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi olarak adlandırılıyor. 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02’de meydana gelen Kocaeli-Gölcük merkezli deprem 7.4 şiddetinde meydana geldi. Deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden oldu.
Milletvekili Yaldır 1999 yılında gerçekleşen depremde ve Türkiye’nin deprem bölgesi olmasına rağmen alınmayan önlemlere yönelik konuştu. Deprem uzmanları tarafından uyarılmasına yönelik konuşan Milletvekili Yaldır; “Uzmanların her gün yüksek sesle ifade ettiği beklenen büyük Marmara depreminin yıkıcı etkilerini en aza indirebilmek adına başta sanayi yatırımlarının Aksaray gibi Türkiye’de deprem riski az olan illere taşınmasını gibi hayati ve stratejik tedbirlerin bir an önce alınmasını önemle vurguluyoruz” dedi.
İstanbul’da insanların deprem endişesiyle yaşadığına yönelik konuşan Milletvekili Yaldır; “Milyonlarca beyaz ve mavi yakalı aileleri ile birlikte işleri nedeniyle İstanbul ve çevresinde büyük deprem riski altında endişe içerisinde yaşamaktadırlar. Demiryolu yatırımıyla birlikte uluslararası bir sanayi şehri olacak olan Aksaray’ımız, beklenen büyük Marmara Depremi için de gerekli hazırlıklarını tamamlamalı” şeklinde konuştu.
Milletvekili Yaldır sözlerinin devamında ise; “Bunun için yeni Organize Sanayi alanları belirlenip, hem bürokratik prosedürler ve teşvikler, hem de tüm altyapı çalışmaları süratle tamamlanıp Aksaray İl’imizin Marmara’dan olası göç için hazır olduğu kamuoyuna ilan edilmelidir” dedi.
Haber: Fatma Altınok