Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı ile TBMM’de bir araya geldi 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı László Kövér ve parlamento heyeti ile bir araya geldi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili

Aksaray’ın Vekili Turan Yaldır Türkiye ve Macaristan arsında dostluk grubu oluşturmak amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyor. İki ülke arasında dostluğun oluşmasının yanı sıra diplomatik işbirliğinde oluşturulması amacıyla bu tür ziyaretler ve buluşmalar önem taşıyor.

Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisinde Macaristan Ulusal Meclis Başkanı László Kövér ve parlamento heyeti ile bir araya gelen Milletvekili Yaldır, görüşme esnasında iki ülke arsındaki işbirliği üzerine görüşmeler yaptı.

Görüşmeler esnasında diplomatik, ticari, kültürel iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla değerlendirmelerde bulunan heyet Türkiye ve Macaristan arasında dostluğun kuvvetlenmesi açısında fikir ve önerilerde bulunuldu.

Milletvekili Yaldır “Türk ve Macar kardeşliği ebedidir” diyerek konuya yönelik yaptığı açıklamada; “Macarlar ve Türkler arasındaki etnik, tarihsel ve kültürel bağları hatırlatarak, köklü kardeşliğimizin daha da güçlenmesi için adımlar attık. Ortak tarihten gelen bu güçlü bağlar, hem diplomatik hem de ekonomik alanlarda gelecekteki iş birliklerimizin teminatıdır. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Şeklinde ifadelerine yer verdi.

Fatma Altınok