Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır,  İYİ Parti’nin ittifakı Türk milletiyledir

İYİ Parti Aksaray Milletvekili

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, İYİ Parti’den istifalara yönelik açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Milletvekili Yaldır,  ittifak kurulması noktasında tekliflerin reddedildiği ve Türk seçmenine üçüncü bir yol oluşturulması yönünde karar verildiğini vurguladı.

İYİ Parti’de bazı kişilerin, “CHP ile ittifak yap yoksa istifa ederiz.” tehdidine karşı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in boyun eğmediğini vurgulayan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, “Biz ittifakımızı Türk milletiyle yapacağız deyip, Türkiye’de seçmene üçüncü bir yol, iki kutup arasında kalmış seçmene, üçüncü bir yol açmak üzere çok önemli bir karar verildi. Cenab-ı Allah hayır eylesin. İYİ Parti’nin ittifakı Türk milletiyledir. İYİ Parti’nin ittifakı Türk seçmeniyledir.” dedi.

“3 Aydır İttifak Yapılmak Noktasında Zorlanan Bir Siyasi Parti Olduk”

Üç aydır ittifak yapılması noktasında zorlanan parti olduklarını ifade eden İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, “Gerek Cumhur İttifakı’nın siyasi partileri, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yaklaşık 3 aydır ittifak yapılmak noktasında zorlanan bir siyasi parti olduk.  İYİ Parti’nin yetkili kurulları almış olduğu karar neticesinde önümüzdeki yerel seçime ve bundan sonraki yaşanacak tüm seçimlere hür ve müstakil olarak bağımsız hiçbir siyasi parti ile ittifak ya da iş birliği yapmadan gitme kararı aldı. Ben de Aksaray Milletvekili olarak, bir kardeşiniz olarak bu kararı cani yönünden desteklediğimi ifade etmek istiyorum.” dedi.

“Hayır Deyip Bir Karar Aldı Tabii Kolay Değil Bu”

CHP ile ittifak yapılmasının seçmen açısından kabul görülecek bir durum olmadığını dile getiren Milletvekili Yaldır, “Yetkili kurullarımız tarafından çok uzun saatlerce bu süreç ölçüldü. Dışarıdan da birçok baskı da oldu yeniden Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yapılması hususunda. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi’nin dolaylı da olsa ittifak ortağını hepimiz biliyoruz. Biz aynı sofraya tekrar oturmayacağız. Bir taraftan cezaevinde bölücü faaliyetlerden kaynaklı olarak yatan Selahattin Demirtaş’a selam gönderen, diğer taraftan HDP’li, PKK’lı bir sözde sanatçının elini öpen, yine HDP’ye ve PKK’ya doğrudan desteği bilinen Türk Tabipler Birliği’nin başkanını ziyaret edip bir sürü övgülerde bulunan ve politikalar olarak çok ayrışmayacak yaklaşımlar gösteren Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yapmamız, İYİ Parti açısından, seçmenimiz açısından çok kabul görecek bir durum değildir. Çok uzun süre tartışıldı. Gelinen noktada, yetkili kurullarımızın aldığı karar doğrultusunda İYİ Parti, hem Devlet Bahçeli’nin komşuluk davetine ‘Hayır’ dedi, hem Cumhurbaşkanı’nın yerel seçimlerde birlikte olalım davetine ‘Hayır’ dedi, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifak davetine yine ‘Hayır’ deyip bir karar aldı. Tabii kolay değil bu.” şeklinde konuştu.

“Bizde da Hatalar, Eksikler Var Ama Bizimkiler Gerçekten Çok Masum”

İYİ Parti açısından çok yeni, çok taze bir parti olduklarını dile getiren Milletvekili Turan Yaldır, “Eksiklerimiz, hatalarımız, zaman zaman yanlışlarımız da var. Bizimkiler çok masum. Yüzyıllık Atatürk’ün partisinin yaptığı hatalara baktığımızda, altmış yıllık Rahmetli Başbuğumun partisinin yaptığı hatalara baktığımızda, yine yirmi küsur yıllık devletin partisi diyebileceğimiz AK Parti’nin yaptığı hatalara baktığımızda, gerçekten bizde de hatalar, eksikler var ama bizimkiler gerçekten çok masum. Ve ben Genel Başkanımızı çok seviyorum. Samimiyetine, dava adamlığına, insanlığına merhametine, anne duygusuna, abla duygusuna, cani gönülden inanıyorum. Genel Başkanımız ülkeyi çok seviyor. Buna da inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“İYİ Parti’nin İttifakı Türk Milletiyledir”

İki kutup arasında kalmış seçmene üçüncü yol açmak üzere önemli bir karar verildiğini vurgulayan Milletvekili Yaldır, “Biz ittifakımızı Türk milletiyle yapacağız deyip, Türkiye’de seçmene üçüncü bir yol, iki kutup arasında kalmış seçmene, üçüncü bir yol açmak üzere çok önemli bir karar verildi. Cenab-ı Allah hayır eylesin. İYİ Parti’nin ittifakı Türk milletiyledir. İYİ Parti’nin ittifakı Türk seçmeliyledir. Ve inanıyorum ki seçmenimiz de milletimiz de bu kararlarımızın arkasında duracaktır. Anadolu’dan yeni bir ateş inanıyorum yanacaktır. Ve birçok noktada başta Anadolu’da birçok noktada İYİ Parti’nin 31 Mart akşamı belediyeyi kazanmasıyla birlikte İYİ Belediyecilik anlayışıyla Türkiye’yi yönetebileceğimize canıgönülde inanıyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok