Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır; “Fiyatlar çığırından çıkmış durumda”

Aksaray İyi Parti Milletvekili

Aksaray İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden bir kez daha ekonomik koşullara yönelik konuşma yaptı. Milletvekili Yaldır TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma kapsamında; “. Dört kişilik bir aile üç öğün sadece kuru ekmekle beslense aylık maliyeti 3 bin 600 Türk lirası. Emekli maaşının 3’te 1’i gitti” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Yaldır, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma kapsamında Türkiye’de market fiyatlarındaki ve vatandaşın satın aldığı pek çok ürün ve hizmetteki pahalılıktan söz etti. Milletvekili Yaldır sözlerine, “Yaşadığımız ekonomik kriz emeklilerden öğrencilere, işçilerden memurlara, esnaflardan çiftçimize kadar ülkemizin büyük çoğunluğunu geçim kaygısı ve yoksulluk ile baş başa bırakmış durumda. Tavuktan mantara, mercimekten fasulyeye, peynirden kırmızı ete, hemen hemen tüm gıda ürünlerinde fiyatlar çığırından çıkmış durumda. Gariban vatandaşın temel besin kaynağı haline gelen ekmek 10 liraya dayandı. Dört kişilik bir aile üç öğün sadece kuru ekmekle beslense aylık maliyeti 3 bin 600 Türk lirası. Emekli maaşının 3’te 1’i gitti” diyerek başladı.

Konuşmasının devamında yalnızca market fiyatlarında değil Türkiye’de pek çok satın alım işleminde pahalı fiyatların görüldüğünü söyleyen Milletvekili Yaldır, “45 TL’yi geçen motorin fiyatları ekmek gibi tüm ürünlerde üretim ve taşıma maliyetlerini artırmaktadır. Bu da A dan Z’ye her ürün ve hizmette yeni zamlar olarak arabası olan olmayan tüm vatandaşlarımızın ekonomisine olumsuz olarak yansımaktadır” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe