Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, “1 kg buğday üretilmeden yıllarca devlet hazinesinden para tahsis edildi”

Aksaray İyi Parti Milletvekili

Aksaray İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmasında Türkiye’deki tarım koşullarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TBMM’de yaptığı konuşmasında Türkiye’de tarım için oldukça elverişli toprakların ve iklim türünün bulunduğunu dile getirdi. Milletvekili Yaldır mecliste yaptığı konuşma kapsamında Türkiye’nin yurt dışında tarım yapacak olmasını da eleştirdi.

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır açıklama kapsamında, “Ak Parti hükümetinin plansızlık öngörüsüzlüğünün bir diğer örneği de koca ülkede tarım yapacak toprak kalmamış gibi yurt dışında tarım yapma macerasıdır. Yurt dışında tarım yapmak istenen Sudan, Nijer ve Venezuela’da tarımsal üretim projelerinin hiçbiri ekonomik ve ekolojik olarak iyi araştırılmamış fizibilitesi yapılmamıştır. Bu nedenle gerçekleştirilmek istenen bu projelerde başarılı olunamadı. Bu ülkelerde düşük maliyetlerle buğday ve yem bitkileri gibi tarım ürünleri üretilip Türkiye’ye getirilerek ülkemizin tarımsal ürün ihtiyacı karşılanacaktı. Bakanlık uzun yıllar bu ülkelerde girişimlerde bulundu. Şirket ve yönetim kurulları oluşturuldu, devletin hazinesinden yıllarca maaş ve huzur hakkı ödendi. Hem de 1 kilo buğday dahi üretilmeden” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Yaldır açıklamasının devamında, “Yani Ak Parti hükümeti bu hususta da başarısız oldu. Ve her zaman olduğu gibi beceriksizliğin faturası da hazineye yani vatandaşa çıkarıldı. Ülkemiz uygun iklimi, bereketli toprakları, insani ve teknik altyapısıyla tarım potansiyeli o kadar yüksek ki dışarıda toprak aramaya gerek yok. Tarıma gereken önem verilir ve destek sağlanırsa Türkiye tarımda gelişmiş dünya ülkeleri seviyesine gelebilir” sözlerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe